Με κόσμο στις εξέδρες το Βρετανικό Grand Prix

Η F1 και η πίστα του Silverstone έφτασαν σε συμφωνία για την παρουσία κόσμου στο Βρετανικό Grand Prix, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης.

Πριν από λίγες ημέρες η Βρετανική κυβέρνηση του Boris Johnson ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων, έως τα μέσα Ιουλίου. Αυτό το γεγονός επηρέασε και την χώρα μας, επειδή ήταν στο “πορτοκαλί χρώμα”, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου το καλοκαίρι.

Πριν από λίγα λέπτα εκδόθηκε ένα πρόγραμμα από την Κυβέρνηση, η οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι θεατές επιστρέφουν στα κέντρα αθλητικών γεγονότων. Στην Μεγάλη Βρετανία διεξάγονται αγώνες του Euro 2020. Ακολουθούν οι διοργανώσεις του Wimbledon και του αγώνα της F1.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε πως το “Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2021” συμπεριλήφθηκε στο Event Research Programme (ERP) της κυβέρνησης, το οποίο επιτρέπει την πλήρη παρουσία κόσμου, ανάμεσα στις 16 και 18 Ιουλίου. Η ομάδα της πίστας θα εργαστεί στενά με τους ειδικούς του (ERP) και με την διεύθυνση δημόσιας υγείας του Northamptonshire και θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για τα εισιτήρια τις επόμενες 10 ημέρες“, έγραφε η ανακοίνωση της πίστας.

Είναι εκπληκτικά νέα πως το Silverstone θα είναι event με πλήρη παρουσία κόσμου στις εξέδρες και πως θα είναι ένα εκπληκτικό τριήμερο, με εκατοντάδες χιλιάδων θεατών στις εξέδρες να βρίσκονται εκεί για το πρώτο sprint event το Σάββατο και το βασικό event με τον αγώνα την Κυριακή“, δήλωσε ο CEO και πρόεδρος της F1, Stefano Domenicali.

Με 100% χωρητικότητα θεατών, το Βρετανικό Grand Prix

Δεν μπορώ να πω το πόσο χαρούμενος είμαι που θα δω κόσμο και θα δω το Βρετανικό κοινό, διότι είναι το καλύτερο κοινό όλης της χρονιάς. Πέρυσι δεν υπήρχε κοινό. Οπότε το να είμαστε φέτος σε θέση να τους δούμε και να νιώσουμε την ενέργεια εκεί για ένα τριήμερο, είναι πάρα πολύ καλό. Από την άλλη φυσικά και διαβάζω τις ειδήσεις, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία. Οπότε φυσικά και ανησυχώ για τον κόσμο“.

Αλλά αυτή δεν είναι δική μου απόφαση. Εγώ θέλω να πάει εκεί ο κόσμος. Συνεχίστε να πλένετε τα χέρια σας, συνεχίστε να φοράτε τις μάσκες, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες με τον πολύ κόσμο. Αυτό ενθαρρύνω να κάνει όλος ο κόσμος“, είπε στις δηλώσεις του ο Lewis Hamilton.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS