Η McLaren θα χρησιμοποιήσει κανονικά τους κινητήρες της Mercedes το 2021

Η McLaren λέει ότι η μετάβαση της από τους κινητήρες της Renault σε εκείνους της Mercedes θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί.

Η F1 συμφώνησε να καθυστερήσει του νέους κανονισμούς του 2021 για άλλον έναν χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το φετινό τους σασί και την επόμενη χρονιά.

Την περσινή χρονιά η McLaren ανακοίνωσε ότι από το 2021 θα επέστρεφε στους κινητήρες της Mercedes αλλά η απόφαση να αναβληθούν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί άφησε ερωτηματικά σχετικά με αυτή την κίνηση και έτσι η ομάδα του Woking διευκρίνησε την κατάσταση.

Ένας εκπρόσωπος της McLaren δήλωσε :”Θα χρησιμοποιήσουμε τον κινητήρα της Mercedes το 2021 όπως έχουμε προγραμματίσει και θα τον χρησιμοποιήσουμε στο τρέχον σασί.”

Ενώ η αεροδυναμική εξέλιξη αναμένεται να παραμείνει ελεύθερη, αλλά μέρη όπως το κιβώτιο ταχυτήτων θα παγώσουν σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος για τις ομάδες λόγω της αβεβαιότητας που οφείλεται στην συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτοι έξι αγώνες σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα, Βιετνάμ, Ολλανδία και Ισπανία αναβλήθηκαν, ενώ το Grand Prix του Μονακό ακυρώθηκε. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS