Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η McLaren έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει σύμφωνα με τον de Ferran

Ο αθλητικός διευθυντής της McLaren, Gil de Ferran λέει ότι η ομάδα δεν έχει ψευδαισθήσεις σχετικά με δρόμο ανάκαμψης που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει. Παρά την πρόοδο που έχει κάνει την φετινή χρονιά.

Παρόλο που το Κινέζικο GP ήταν μία απογοήτευση για την ομάδα της Mclaren καθώς οι στροφές της Σαγκάη δεν ήταν ιδανικές για το αυτοκίνητο. Είναι φανερό πως ότι έχουν κάνει ένα βήμα εμπρός.

Στο GP του Bahrain, o Carlos Sainz πάλευε με την Red Bull του Verstappen. Μέχρι την στιγμή που συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

“Νομίζω ότι το μονοθέσιο έκανε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την περσινή χρονιά αλλά σίγουρα δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ” είπε.

“Ξέρουμε ότι υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά μας.”

” Το έλεγα αυτό κατά την διάρκεια όλων των χειμερινών δοκιμών και στους πρώτους αγώνες και η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει.  Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας.”

Προμηθευτής κινητήρων και την φετινή σεζόν για την McLaren είναι η Renault. Μέχρι στιγμής έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετά θέματα αναξιοπιστίας. Ο De Ferran υποστηρίζει πως ακόμα και αν η ομάδα του επικρατήσει έναντι της εργοστασιακής Renault δεν θα είναι ικανοποιημένοι.

“Πιστεύω πως η Renault έχει κάνει μία καλή δουλειά για εμάς φέτος ως κατασκευαστής κινητήρα και έχουν κάνει ξεκάθαρα βήματα προόδου, δίνοντας μας μια μονάδα ισχύος που είναι ανταγωνιστική. “

“Αλλά νομίζω πως ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε,ανεξάρτητα με το ποιος είναι μπροστά. Μερικοί βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου όταν ήμουν οδηγός, θέλουν να επικεντρώνονται στους αντιπάλους τους. Δεν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο πλέον. Μόνο εμείς σαν ομάδα μπορούμε να ελέγξουμε τι κάνουμε και τι χρειαζόμαστε για να μείνουμε προσηλωμένοι και να συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε.”

“Και ειλικρινά δεν υπάρχει καθόλου ξεκούραση μέχρι να βρεθούμε στις θέσεις 1 και 2.”

Ακόμα ο de Ferran δήλωσε πως η αντίθεση που υπάρχει μέσα στην σεζόν μεταξύ κατατακτήριων και ρυθμού αγώνα έχει κάνει δύσκολο το να υπάρχει σιγουριά σχετικά με την κατάταξη δυναμικότητας των ομάδων.

“Νομίζω πως παρατηρήσαμε μεγάλη μεταβολή στον ρυθμό μεταξύ αγώνα και κατατακτήριων. Κάτι το οποίο είναι ίσως λόγω των νέων κανονισμών και οι ομάδες προσπαθούν ακόμα να δουν τι συμβαίνει με τα μονοθέσια τους και ούτω καθεξής.”

” Αντιμετωπίζουμε τα πάντα όπως προκύπτουν, βήμα βήμα, προσπαθώντας να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από κάθε κατάσταση.”

“Πιθανότατα με ακούσατε να λέω πως είμαστε πολύ προσηλωμένοι στην βελτίωση του μονοθέσιο από λίγο κάθε φορά. Δεν γνωρίζουμε τι λένε οι άλλοι και δεν ξέρουμε επίσης ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.”

“Φυσικά και προσπαθούμε να το καταλάβουμε αυτό και να έχουμε μια ιδέα αλλά ποτέ δεν ξέρεις με σιγουριά.”

“Στα πλαίσια του βαθμού ανταγωνιστικότητας μας σε σχέση με όλους τους άλλους, ξέρουμε πως δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι και πως πρέπει να κάνουμε βήματα προόδου.  Αντιμετωπίζουμε τις αδυναμίες μας και αναπτύσσοντας το αυτοκίνητο”.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).