Η Mclaren σκέφτεται την είσοδό της στην Formula E

Η Mclaren σκέφτεται την δημιουργία ομάδας στην Formula E, με τη λήξη του υπάρχοντος συμβολαίου μπαταριών των Gen3 μονοθεσίων.

Η M.A.T. (Mclaren Applied Technologies), παρείχε στα μονοθέσια της Formula E το σύστημα της μπαταρίας το οποίο χρησιμοποιούνταν από τα Gen2 μονοθέσια από το 2018. Βέβαια η συμφωνία αυτή θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι την αρχή της σεζόν του 2022-2023.

Νωρίτερα την φετινή χρονιά, η FIA συμφώνησε με την W.A.E. (Williams Advanced Engineering) νέα συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα παρέχει τις μπαταρίες στα Gen3 μονοθέσια. Ο στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η μείωση του βάρους κατά 120 κιλά και η προσθήκη 350kw στον κινητήρα (470 αλόγων περίπου).

Η Mclaren εντωμεταξύ, δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Formula 1 αλλά αγωνίζεται και στα Indycar ενώ στοχεύει να συμμετάσχει στο WEC (παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής) αλλά και στην Formula E.

Ο CEO της Mclaren Racing, Zak Brown, εξήγησε την Κυριακή πως με τους νέους περιορισμούς, είναι πολύ πιθανό η Mclaren αν συμμετάσχει στην Formula E από το 2023.

“Γνωρίζουμε αρκετά καλά τι συμβαίνει στην Formula E μιας και είμασταμ πάροχος μπαταριών των μονοθεσίων. Όμως λόγο αυτής της συμφωνίας, δεν είχαμε δικαίωμα να συμμετάσχουμε με δικά μας μονοθέσια, σύμφωνα με τους περιορισμούς της FIA.” Ανέφερε ο Brown.

“Με τη νέα γενιά να έρχεται το 2023 και με εμάς να μην είμαστε πλέον οι μόνοι πάροχοι μπαταριών, αυτό είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα θέλαμε να πάρουν μέρος”.

“Αυτό είναι κάτι το οποίο αρχίζουμε να κοιτάζουμε πιο κλειστά.”

Το πρωτάθλημα της Formula E αποτελείται από το ξεκίνημα του από 12 ομάδες. Όμως με τις επίσημες ανακοινώσεις των Audi και BMW πως δεν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μετά την έβδομη σεζόν, θα δημιουργηθούν δύο κενές θέσεις στο grid.

Οπότε σύμφωνα με τον Zak Brown αυτό είναι μεγάλη ευκαιρία για την Mclaren, εάν θέλει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula E.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS