Η McLaren Racing ανάφερει απώλεια £71.4εκ. το 2019

Η McLaren Racing ανέφερε απώλειες ύψους £71.4εκ. το 2019 στους λογαριασμούς της. Το 2018 ωστόσο άγγιζαν £84.4 εκκατομυρίων.

Εντωμεταξύ, το group της Mclaren είδε τον τζίρο του να αυξάνεται από τα £60 σε £185 εκατομμύρια.

Τα τελευταία δύο χρόνια έδειξαν μια μεταμόρφωση στην εταιρεία του Woking. Η ομάδα κατάφερε να βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο άλμα από την 6η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών του 2018, στην 4η το 2019.

Ο Andreas Seidl και ο James Key εντάχθηκαν στην ομάδα ως διευθύνων σύμβουλος και ως τεχνικός διευθυντής, την ώρα που η McLaren Racing ξεχώρισε το τμήμα marketing από την αγωνιστική ομάδα.

Το group πήρε δάνειο ύψους £150 εκατομμυρίων από την Εθνική τράπεζα του Μπαχρέιν εν όψη της σεζόν του 2020. Επιπλέον εξασφάλισε και άλλη μία επένδυση από το MSP Sports Capital (£150εκ.), το UPS O’Conor και το Caspian (£35εκ.).

McLaren
Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown δήλωσε: “Όπως πάντα, οι στόχοι και τα ρίσκα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι: να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην F1, η ικανότητα να έχουμε και να συνεχίζουμε να έχουμε χορηγούς και να μπορούμε να χειριζόμαστε τα έξοδα της παραγωγής μονοθεσίων της F1 και τα έξοδα του προσωπικού. Όλα αυτά πλέον είναι διευθετημένα.”

“Οι νέοι κανονισμοί για το 2021 και το 2022 δημιουργούν σημαντική πρόκληση σε όλους όσους συμμετέχουν όσους περιλαμβάνονται στην F1. Ωστόσο, μαζί με αυτό δημιουργούνται και ευκαιρίες.”

“Πιστεύουμε πως η νέα συνεργασία με την Mercedes μας παρέχει μια κινητήρια μονάδα η οποία θα μας δώσει πολλές ευκαιρίες ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτοί είναι να δίνουμε μάχες για τις πρώτες θέσεις στο κοντινό μέλλον.”

Ωστόσο με προειδοποιητικό ύφος πρόσθεσε: “Όπως φαίνεται από την παγκόσμια οικονομία στον αθλητισμό και όχι μόνο, ο Covid-19 είχε μεγάλη επίδραση το 2020. Οι 17 αγώνες τις περασμένης σεζόν ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς να δει λόγω των δυσκολιών της πανδημίας.”

“Παρόλο που τώρα θα αγωνιστούμε ξανά και έχουμε 23 προγραμματισμένους αγώνες, η επίδραση της πανδημίας θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο και στο μακρινό μέλλον.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS