Η καριέρα του Mazepin μπορεί να επηρεαστεί από την στρατιωτική θητεία

Ο πατέρας του Nikita Mazepin αποκάλυψε ότι η θέση του γιου του στην Formula 1 κινδυνεύει λόγω της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του.

Ο Mazepin έκανε φέτος το ντεμπούτο του στην F1 με την Haas κι από την πρώτη στιγμή έχει κάνει αισθητή την παρουσία του για τους λάθους λόγους. Ερχόμενος στην F1, ο Ρώσος είχε ήδη την φήμη του επικίνδυνου οδηγού, με την φήμη αυτή να αποδεικνύεται στο Azerbaijan Grand Prix, όταν έκλεισε απότομα τον teammate του, Mick Schumacher, στον τελευταίο γύρο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Mazepin έχει δείξει ορισμένα σημάδια βελτίωσης, με την επίδοσή του στο Monaco να είναι πολύ καλή. Ωστόσο, η καριέρα του στην F1 ενδέχεται να διακοπεί βιαίως λόγω των υποχρεωτικών στρατιωτικών του υποχρεώσεων στην πατρίδα του.

“Ο Nikita έχει 23 αγώνες και του είπαν ότι πρέπει να ενταχθεί στον στρατό. Του είπαν ότι πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατόπεδο. Δεν γίνονται εξαιρέσεις,”
δήλωσε ο πατέρας του, Dimitry Mazepin, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum της Αγίας Πετρούπολης.

“Κάθε δύο εβδομάδες έχει αγώνα. Πως να την κάνει (σ.σ. την στρατιωτική θητεία); Σε ποιον πρέπει να απευθύνω αυτήν την ερώτηση; Και δεν μιλάω μόνο για τον Nikita, αλλά για όλους τους αθλητές και τους επαγγελματίες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Το ζήτημα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού είναι σχετικό.”

Nikita Mazepin
Nikita Mazepin, Haas VF-21, Monaco Grand Prix 2021
Εξηγώντας την κατάσταση, ο Nikita Mazepin υποστήριζε ότι σπούδαζε σε στρατιωτική σχολή για δύο χρόνια κι ότι θα ήθελε να γίνει υπαξιωματικός μετά την αποφοίτησή του.

“Στην Ρωσία η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για όλους όσους μπορούν να την εκπληρώσουν. Υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι, αφού αποφοιτήσεις από το πανεπιστήμιο, να υπηρετήσεις για έναν χρόνο. Η δεύτερη είναι οι στρατιωτικές σχολές, αν η φυσική σου κατάσταση και τα ακαδημαϊκά σου αποτελέσματα είναι αρκετά καλά.”

“Στην περίπτωση των στρατιωτικών σχολών φοιτάς μία μέρα την εβδομάδα, για να γίνεις υπαξιωματικός. Η περίοδος εκπαίδευσης είναι τριετής, αλλά όλα γίνονται στην τάξη. Σπουδάζω στην στρατιωτική σχολή εδώ και δύο χρόνια. Έχω ακόμη έναν χρόνο. Μετά από αυτό, ευελπιστώ ότι θα γίνω υπαξιωματικός.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS