Ο Nikita Mazepin δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος από την σημερινή ημέρα και πως η συνέχεια του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, μπορεί να φέρει εκπλήξεις.
Στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, ο Nikita Mazepin έδειξε καλά στοιχεία στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στο FP1 ο Ρώσος οδηγός της Haas κατέλαβε την 20η θέση (1:46:945). Στο FP2 ο 22χρονός, κατέλαβε την 18η θέση (1:45:563). Συνολικά ο Mazepin έκανε σήμερα 41 γύρους.
Nikita Mazepin – οδηγός της “URAL KALI Haas F1 Team”:
“Σήμερα πραγματικά το απόλαυσα. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό σημείο. Κάναμε κάποια σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Παρόλο που το μονοθέσιο δεν δίνει εντυπωσιακά πράγματα σε πίστες με υψηλό και χαμηλό downforce, τα πράγματα, στα οποία είμαστε σε θέση να εξάγουμε, όσον αφορά το set up του μονοθέσιου, είναι άκρως ενθαρρυντικά. Προφανώς και υπάρχουν αρκετά πράγματα να γίνουν, αλλά σήμερα πήγαν όλα, βάσει του πλάνου που τέθηκε. Στα θέματα του feedback, πιστεύω πως η υπερθέρμανση του ελαστικού στα μεγάλα stint είναι ένα μεγάλο θέμα, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους άλλους ανταγωνιστές μας“.

“Η πίστα έχει πολύ χαμηλή πρόσφυση και αυτό κάνει τον ασφαλτοτάπητα να υπερθερμαίνει τα ελαστικά. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζω να το έχω, ερχόμενος από το Μονακό και τη Βαρκελώνη. Πιστεύω ότι τα long runs ήταν το δυνατό μας σημείο σήμερα. Την στιγμή που βρισκόμαστε στην Παρασκευή, δεν φαντάζομαι πως θα προχωρήσουμε πάρα πολύ, πηγαίνοντας προς την Κυριακή. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως το Σάββατο και η Κυριακή να φέρουν κάποιες εκπλήξεις“.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.