Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Mazepin – “Δεν υπήρχε ο ρυθμός στο τέλος”

Ο Nikita Mazepin δήλωσε πως πολλοί οδηγοί πιάστηκαν στα πράσα με τις αυξημένες πιέσεις στα ελαστικά και πως δεν είχε ρυθμό στο τέλος.

Στον αγώνα του Grand Prix της Γαλλίας η Haas παρά την 15η θέση στην εκκίνηση από τον Mick Schumacher, κατέλαβε τις 2 τελευταίες θέσεις του grid. Ο Mick Schumacher κατέλαβε την 19η θέση και ο Nikita Mazepin την 20η θέση. Ο Ρώσος οδηγός δήλωσε πως ήταν δύσκολο για όλους να διαχειριστούν τα ελαστικά της Pirelli.

Πιστεύω πως το να εκκινείς με ενναλακτική στρατηγική, προκειμένου να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, δεν ήταν και ότι καλύτερο καθώς πιαστήκαμε στα πράσα με τις συνθήκες. Πολλές ομάδες και οδηγοί ξεγελαστήκανε, από τις αυξημένες πιέσεις των ελαστικών, από ότι περίμεναν δυνητικά. Είναι δύσκολο να κρίνει κάποιος την διαχείριση των ελαστικών στο διαφορετικό σετ“.

Ο Mazepin προσπέρασε τον teammate του, Mick Schumacher. Έκανε stint 32 γύρων με τη σκληρή γόμα και αμέσως μετά άλλαξε σε μέση.
Nikita Mazepin, Grand Prix of France, Sunday

Παρόλα αυτά, είχα την ευκαιρία στην αρχή του αγώνα και την πήρα, κάνοντας την πράξη. Στο τέλος του αγώνα απλά δεν υπήρχε αρκετά ο ρυθμός για να πιέσω“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.