ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Μάχη επιβίωσης για τον Norris στο GP Γαλλίας

Η Mclaren δήλωσε πως ο Lando Νorris και ο μηχανικός της ομάδας ήταν κλειδωμένοι σε μια μάχη “επιβίωσης” στους τελευταίους γύρους του γαλλικού γκραν πριν,καθώς ένα πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα του μονοθέσιου ξεκίνησε να απενεργοποιεί το μονοθέσιου του νεαρού Βρετανού.

Ο Norris ήταν σε πορεία ακολουθώντας τον συναθλητή του Carlos Sainz έως το τέλος του γκραν πριν για να κατακτήσει την εβδόμη θέση στο Paul Ricard.

Αλλαά άρχισε να υποφέρει προβλήματα στο μονοθέσιο του 20 γύρους πριν την καρό σημαία.

Το μονοθέσιο είχε αρχίσει να χάνει υδραυλική πίεση,αυτό επηρέασε το DRS,τα φρένα,τα διαφορικά και το τιμόνι.

Τελικά βρέθηκε στην δέκατη θέση άλλα μετά από τις 2 ποινές του Ricciardo κατάφερε να ανέβει στην ένατη.

Ο διευθυντής της ομάδας Andreas Seidl είπε πως υπήρχαν τεράστιες ανησυχίες για τον αν θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Γι’ αυτό στο γκαράζ άλλα και στο πιλοτήριο του Βρετανού γινόταν ένας πανικός.

“Ήταν άπλα μια μάχη ανάμεσα σε μηχανικούς άλλα και στον Lando που προσπαθούσαν να επιβιώσουν” είπε ο Seidl.

“Έδωσαν μια πάρα πολύ καλή μάχη,γιατί αυτό το πρόβλημα επηρέαζε τις αλλαγές ταχυτήτων τα φρένα και το υδραυλικό τιμόνι.”

“Δυστυχώς στον τελευταίο γύρο άπλα η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή μόλις έφτασε ο Ricciardo στην ζώνη DRS έπρεπε να παραχωρήσουμε τις θέσεις.”

Ο Norris αργότερα αποκάλυψε ποσό δύσκολο ήταν να “μάχεται” με το μονοθέσιο όσο πιο πολλά συστήματα ξεκίνησαν να καταρρέουν.

“Ήταν όλο και χειρότερο,είπε “

“Το μονοθέσιο γινόταν πολύ δύσκολο στην οδήγηση και πολύ απρόβλεπτο. Το φρενάρισμα δεν ήταν συνεπής. Τα ανεβοκατεβάσματα των ταχυτήτων ήταν απαίσια. Το υδραυλικό τιμόνι δεν ήταν πλέον υδραυλικό και μετά κάτι με την πρόσφυση και με το διαφορικό δεν δούλευε.”

“Ήταν μαζεμένα πολλά προβλήματα μαζί. Δεν ήταν πολύ ευχάριστο να τα έχω. Στο τέλος μας κόστισε την εβδόμη θέση οπότε είναι εκνευριστικό. Θα ήταν ωραίο να είχαμε έκτη και εβδόμη θέση για εμάς σαν ομάδα γιατί το αξίζαμε.”

O Seidl εξέφρασε τους έπαινους του για το πως ο Lando αντιμετώπισε την δύσκολη κατάσταση και κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό του,παρά το γεγονός ότι ήταν αγχωμένος.

Δήλωσε επίσης πως “Φυσικά,είναι φυσιολογικό να φωνάζει στην ενδοεπικοινωνία,γιατί χρειάζεται βοήθεια από εμάς.”

“Αλλά και πάλι,είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε κάποιον σε μια τόσο νεαρή ηλικία,στον όγδοο αγώνα του,να αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση και να κρατάει τον ρυθμό του μέχρι τον τελευταίο γύρο.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).