Max Verstappen – “Μπορούσα να επαναλάβω τον σβησμένο χρόνο”

O Max Verstappen πιστεύει πως ο Sebastian Vettel τον καθυστέρησε στο τέλος των κατατακτηρίων του Πορτογαλικού Grand Prix, αφήνοντάς τον στην τρίτη θέση στην σχάρα εκκίνησης.

Ο πιλότος της Red Bull, Max Verstappen, κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο από όλα τα πρώτα σκέλη στο Q3. Ωστόσο, ο χρόνος του διαγράφηκε όταν οι αγωνοδίκες θεώρησαν πως δεν σεβάστηκε τα όρια της πίστας στην στροφή 4.

Αυτό άφησε τον Max Verstappen με μόνο μία προσπάθια στο τέλος της περιόδου για να προσπαθήσει να πάρει την δεύτερή του pole position στην σεζόν, όμως έμεινε 0.398 δευτερόλεπτα μακρυά από τον ταχύτερο χρόνο, καθώς κατετάγη, εν τέλει, τρίτος.

Αμέσως μετά τις κατατακτήριες, ο Max Verstappen φαίνεται να τα έλεγε σε έντονο ύφος με τον μηχανικό του στην ενδοεπικοινωνία, αναφορικά με την κίνηση και τον Sebastian Vettel στον τελευταίο του γύρο.

Ο διάλογος του Max Verstappen και του Lambiase ήταν ο ακόλουθος:
Verstappen:Ναι, φίλε, όλα κατά διαόλου.
Lambiase:Ο Norris πίσω, χρονομετρημένο γύρο.
Verstappen:Απίστευτο. Δεν μένει χρόνος για άλλον ένα [γύρο], έτσι?
Lambiase:Αρνητικό.
Lambiase:Οπότε, η Mercedes 18.5 και 18.6 με τα μεσαία, δεύτερη ποσπάθεια, οπότε πιο αργά από την μαλακή γόμα. Και είσαι στην P3.
Verstappen:Ανάθεμα δηλαδή. Γιατί δεν κάνουν άκρη αυτοί οι τύποι? Είμαι σε γρήγορο γύρο. Αναθεματισμένοι κοφιοκέφαλοι.
*Προφανώς η “γλώσσα” του Max Verstappen δεν κινήθηκε σε τόσο PG επίπεδα….

Ο σβησμένος χρόνος του Max Verstappen, ο οποίος ήταν 1 λεπτό και 18.209 δευτερόλεπτα, θα ήταν αρκετός για την P1 αν είχε μετρήσει, ξεπερνώντας τον χρόνο του Valtteri Bottas, ο οποίος ήταν 1 λεπτό και 18.349 δευτερόλεπτα.

Red Bull
Αφού του σβήστηκε ο χρόνος, ο Max Verstappen ήταν πεποισμένος πως μπορούσε να τον επαναλάβει, αν και έχασε χρόνο λόγω του Vettel στον τελευταίο τομέα.

“Νόμιζα πως μπορούσα να κάνω αυτόν τον γύρο ξανά, οπότε βγαίνω έξω, ήμουν εντός ενός δεκάτου από τον γύρο,” εξήγησε ο Max Verstappen.

“Τότε στον τελευταίο τομέα, έχασα όλο μου το χρόνο με μία Aston Martin μπροστά, και με το να ξαναπάρω το tow μου στην γραμμή. Οπότε ναι, ήταν χάλια, αλλά είναι αυτό που είναι.”

Σε ερώτηση για το πόσο εκνευρισμένος ένιωσε αμέσως μετά τις κατατακτήριες, ο Max Verstappen είπε πως το τριήμερο είναι “λίγο χτυπάς και αστοχείς ούτως ή άλλως” καθώς δυσκολευόταν να βρει την ισορροπία στην χαμηλής πρόσφυσης επιφάνεια του Portimao.

“Δεν απόλαυσα ούτε έναν γύρο αυτό το τριήμερο, λόγω της κατάστασης στην πίστα. Η χάραξη είναι απίστευτη, όμως η πρόσφυση που έχουμε, δεν νομίζω να είναι ωραία. Γνωρίζω πως είναι το ίδιος για όλους, όμως για μένα προσωπικά, δεν είναι ευχάριστο να οδηγάω. Ξεκίνησα τις κατατακτήριες όντας πολύ αργός, δεν είχα ισορροπία στο μονοθέσιο. Σιγά σιγά φτάσαμε στο σημείο που ήμουν πιο χαρούμενος, όμως βασικά θυσίαζα ένα πράγμα και έχανα τότε απόδοση σε άλλο πράγμα. Απλά δεν ήταν ωραίο.”

“Τότε είχα την στιγμή μου στην στροφή 4 στην πρώτη μου προσπάθια στο Q3. Στο τέλος, φάνηκε ότι ήταν ο ταχύτερος γύρος. Απλά έδειξε πως ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδος για να βρεις πρόσφυση, επειδή η στροφή είναι ίσια και ξαφνικά δίχως προειδοποίηση, το μονοθέσιο ξεκόλλησε και βγήκα λίγο εκτός.”

Ο Max Verstappen οδεύει στον Κυριακάτικο αγώνα στοχεύοντας να πάρει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα του, όντας έναν βαθμό πίσω από τον Lewis Hamilton, ο οποίος εκκινεί δεύτερος.

Ο Max Verstappen είπε πως ο ρυθμός αγώνα της Red Bull “φαινόταν εντάξει” από τις δοκιμές. Τέλος, πρόσθεσε: “Θα δούμε αύριο τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι εύκολο να ακολουθήσεις εδώ, όμως έχουμε καλό ρυθμό αγώνα, οπότε σίγουρα θα πιέσουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS