Mattia Binotto – “Ενθαρρυντικά τα δείγματα για το 2021”

Το μεγάλο αφεντικό της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε πως τα δείγματα είναι θετικά για το 2021. Η πρόσφατη καλή φόρμα που έδειξε η ομάδα του προμηνύει αισιόδοξο μέλλον για το 2021.

Η Ιταλική ομάδα έκανε κακό ξεκίνημα στη σεζόν, με την SF1000 να υστερεί σε ιπποδύναμη συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και το σασί να μην είναι αεροδυναμικά αποδοτικό. Αυτό ώθεισε την ομάδα να κινηθεί σε δύο μέτωπα για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα. Το πρώτο είναι η ετοιμασία καινούριας κινητήριας μονάδας στο εργοστάσιο στο Maranello και το δεύτερο είναι να εστιάσει σε αλλαγές στο μονοθέσιο, ώστε να βελτιωθούν οι αεροδυναμικές της αδυναμίες.

Ενώ η δουλειά για την κινητήρια μονάδα θα φανεί στο κοινό μόλις εκκινήσουν οι δοκιμές του 2021, ένα μέρος από τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στην SF1000 έχει βοηθήσει στο να ξεπεραστούν οι αδυναμίες της και την έχει βάλει ξανά στο κυνήγι για βάθρα. Στον πρόσφατο αγώνα στην Τουρκία, ο Sebastian Vettel τερμάτισε 3ος, με τον ομόσταυλό του, Charles Leclerc, στην 4η θέση που σημαίνει ότι η Ferrari πέτυχε παραπάνω βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στον αγώνα.

Ο Mattia Binotto, που διάλεξε να δουλέψει εξ αποστάσεως από το Maranello παρά να ταξιδέψει στην Τουρκία, πιστεύει πως η άνοδος στην φόρμα της Ferrari αποτελεί απόδειξη πως η ομάδα μπορεί να εξαγάγει περισσότερη ταχύτητα από το τωρινό της μονοθέσιο παρά το πάγωμα των κανονισμών για τα πλαίσια το 2021.

“Προφανώς, είναι πολύ σημαντικό για την Ferrari το ότι τα πηγαίνει καλά τωρα,” είπε ο Mattia Binotto. “Ξέρουμε ότι έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιο, αν δείτε στους τελευταίους αγώνες, βελτιώσαμε την θέση μας στον αγώνα. Νομίζω πως το μονοθέσιο έχει γίνει πιο συνεπές και πιο γρήγορο. Άρα είναι τέλεια, τουλάχιστον, το να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, επειδή πιστεύω πως είναι τέλεια για του χρόνου. Είναι τέλεια να κοιτάμε μπροστά, όπως επίσης και στους επόμενους αγώνες.”

“Νομίζω πως αναφορικά με θέσεις κατασκευαστών, δεν είναι το τέλος του πρωταθλήματος, άρα είναι ενθαρρυντικά. Οι άνθρωποι δουλεύουν εντατικά πίσω στο εργοστάσιο προσπαθώντας να καταλάβουν τις αδυναμίες του μονοθεσίου και προσπαθώντας να τις επιλύσουν. Και ειδικά, καθώς προετοιμαζόμαστε για την νέα σεζόν, αυτά τα αποτελέσματα μας ενθαρρύνουν.”

Mattia Binotto
Αν και το αποτέλεσμα της Τουρκίας υποδεικνύει πως η Ferrari έχει βρει επιπλέον απόδοση, στην ομάδα υπάρχει και η πεποίθηση πως οι δύσκολες συνθήκες μπορεί να συνέβαλαν σε αυτό.

Η χαμηλής πρόσφυσης άσφαλτος στο στεγνό, συν την βροχή που έπεσε Σάββατο και την Κυριακή, σημαίνουν πως το βιβλίο των στρατηγικών και των στησιμάτων ήταν διαφορετικό από κάποιο φυσιολογικό τριήμερο.

Ο Sebastian Vettel πιστεύει πως η Τουρκία έδωσε περισσότερη έμφαση στις ικανότητες του πιλότου από όταν οι συνθήκες είναι στεγνές και η απόδοση του μονοθεσίου γίνεται ξανά σημαντική.

“Νομίζω πως η αλήθεια είναι πως χρειάζεται περισσότερη ικανότητα για να κάνεις την διαφορά σε τέτοιες συνθήκες, επειδή είναι τόσο γλιστερά και τόσο στο όριο,” είπε. Ακόμα εξαρτάσαι από το αν θα φέρεις τα ελαστικά στο σωστό παράθυρο λειτουργίας, και πως λειτουργεί το μονοθέσιο. Άλλα ας πούμε πως υπάρχει περισσότερος χώρος για τον πιλότο να εκφραστεί.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS