FIAFormula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Masi διαφωνεί ότι η είσοδος στο pitlane του Baku είναι επικίνδυνη

Ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, Michael Masi, δεν ασπάζεται την άποψη του Nico Rosberg ότι η είσοδος στο pitlane του Baku είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία στο καλεντάρι.

Το Grand Prix του Azerbaijan είδε τους Max Verstappen και Lance Stroll να εγκαταλείπουν μετά από κλαταρίσματα που είχαν στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ευτυχώς, οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν, με τον Nico Rosberg να δηλώνει ανήσυχος σχετικά με την ασφάλεια της εισόδου του pitlane στην πίστα του Baku.

O Rosberg έκανε έναν εικονικό γύρο στην πίστα του Baku, ο οποίος ανέβηκε στο κανάλι του στο Youtube, τονίζοντας την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου.

“Θα σας δείξω ένα από τα σημεία, το οποίο θεωρώ ότι είναι το πιο επικίνδυνο σε ολόκληρο το καλεντάρι. Ήταν αρκετά τρομακτικό. Φτάνεις σε εκείνο το σημείο με ταχύτητα 350 χιλιομέτρων. Τώρα κοιτάχτε τι έχετε στο δεξί σας χέρι (αναφερόμενος στο pitlane),” δήλωσε ο Rosberg.

“Φανταστείτε να σπάσει στο μονοθέσιο σε εκείνο το σημείο. Βρίσκεσαι στα 350 χλμ/ώρα. Στα αριστερά υπάρχει μόνο τοίχος. Αν κάτι σπάσει και βρεθείς στον τοίχο. Είναι το τέλος για σένα. Δεν υπάρχεις πλέον (σ.σ. πεθαίνεις). Είναι ένα από τα πιο τρομακτικά σημεία που έχω οδηγήσει σε μονοθέσιο της F1.”

Max Verstappen, Red Bull, Azerbaijan Grand Prix 2021
Ωστόσο, ο αθλητικός διευθυντής της F1 και υπεύθυνος ασφαλείας, Michael Masi, δεν συμφωνεί με την διαπίστωση του Rosberg, τονίζοντας ότι η πίστα πληροί τα κριτήρια της FIA.

“Όχι, δεν συμφωνώ με αυτό το σχόλιο. Η είσοδος του pitlane κι ολόκληρη η πίστα έχει σχεδιαστεί κι έχει ομολογκαριστεί από την F1 ως πίστα πρώτης κατηγορίας και πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια ασφάλειας. Άρα, όχι, διαφωνώ.”

O Stroll είχε κλατάρισμα πριν την είσοδο του pitlane, ενώ ο Verstappen είχε κλατάρισμα μετά από αυτή, φεύγοντας προς την δεξιά μεριά της πίστας, γεγονός που σημαίνει ότι το μονοθέσιό του δεν βρέθηκε κοντά στον τοίχο που ανέφερε στο βίντεό του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.