Νέος CEO της Aston Martin Perfomance Technologies o Martin Whitmarsh

Ο πρώην επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh, επιστρέψει στην Formula 1 για λογαριασμό της Aston Martin, όπου θα εκτελεί χρέη CEO της Aston Martin Perfomance Technologies.

Η αναδόμηση της Aston Martin συνεχίζεται, με τον Martin Whitmarsh να ανακοινώνεται ως νέος CEO της Aston Martin Perfomance Technologies. Ο Βρετανός είναι γνωστός για την 25ετη του θητεία στην McLaren, όπου διετέλεσε και επικεφαλής την περίοδο 2008-2014, προτού δει την πόρτα της εξόδου.

Ο πρόεδρος της Aston Martin, Lawrence Stroll, δήλωσε πως η πρόσληψη του Whitmarsh φανερώνει τις προσπάθειες της Βρετανικής ομάδας να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια εντός της επόμενης πενταετίας.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Martin (Whitmarsh) θα είναι ο νέος CEO της Aston Martin Perfomance Technologies. O Martin θα έχει ηγετικές ευθύνες και θα με βοηθήσει στο να θέσω την νέα στρατηγική κατεύθυνση της Aston Martin Perfomance Technologies και των θυγατρικών της, συμπεριλαμβανομένου του στόχου της μετατροπής της ομάδας της Formula 1 σε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μέσα στα επόμενα 4 ή 5 χρόνια.”

“Ο Martin έχει μία μεγάλη και πετυχημένη καριέρα στους τομείς του motosport, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροναυπηγικής και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εκτός αυτού, είναι ένας αποδεδειγμένος νικητής στην Formula 1. Έτσι, είναι ο ιδανικός άνθρωπος, για να δουλέψει μαζί με εμένα και την ομάδα management, ώστε να οδηγήσουμε την ομάδα σε μελλοντικές επιτυχίες τόσο εντός όσο κι εκτός πίστας.”

Από την πλευρά του, ο Martin Whitmarsh υποστήριξε ότι οι στόχοι που έχει θέσει ο Lawrence Stroll είναι εφικτοί, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις επιτυχίες της ομάδας του Silverstone.

“Eίμαι πολύ χαρούμενος που ο Lawrence (Stroll) με τοποθέτησε στην θέση του CEO της Aston Martin Perfomance Technologies. Ξέρω και θαυμάζω τον Lawrence εδώ και πολλά χρόνια κι είμαι εντυπωσιασμένος από τις επιχειρηματικές του επιτυχίες κι από τις ατελείωτες φιλοδοξίες του.”

“Επίσης, πάντα σεβόμουν την ομάδα του Silverstone, αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι, καθώς, κατά την διάρκεια των προηγούμενων ιδιοκτησιών, κατάφερνε να τα πηγαίνει εξαιρετικά και τώρα έχει την δυνατότητα να τα πάει καλύτερα από ποτέ. Η πρόθεση του Lawrence να στεφθεί η Aston Martin Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είναι εφικτή και δεν θα εντασσόμουν ποτέ στην ομάδα αν αυτός ο στόχος δεν ήταν εφικτός.”

“Ξέρω τι χρειάζεται για να κερδίσεις στην F1 και, με την ηγεσία του Lawrence και την βοήθεια των ανθρώπων εδώ, σκοπεύω να κάνω το οτιδήποτε, προκειμένου η ομάδα να γίνει αυτό που ο Lawrence έχει αποφασίσει ότι θέλει να κάνει.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS