Marko – ”Η νοοτροπία μας, οδήγησε τον Verstappen στην επιτυχία”

Η Red Bull δήλωσε ότι η προσέγγιση ”χωρίς ρίσκο δεν έχει πλάκα” οδήγησε τον Ολλανδό στον δρόμο της επιτυχίας.

Ο Verstappen είναι ο μόνος οδηγός που σταμάτησε την κυριαρχία της Mercedes στην υβριδική εποχή κατακτώντας τον τίτλο το 2021 στον τελευταίο γύρο με αντίπαλο τον Lewis Hamilton. Ήταν ο τίτλος που έβγαλε ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους της Red Bull για την επιλογή τους καθώς ήταν σίγουροι πως ο ταλαντούχος Ολλανδός θα γίνει με την ομάδα παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η Mercedes στα πρώτα στάδια της καριέρας του Max ήθελε και αυτή να τον εντάξει στο δυναμικό της παράλληλα με τις συζητήσεις του Ολλανδού με την Αυστριακή ομάδα. Με βάση αυτό ο Helmut Marko τόνισε τις διαφορές που έχει η ομάδα του με την ομάδα από το Brackley.

Verstappen

”Φυσικά ξέραμε ότι ο Max μιλούσε και με τη Mercedes, αλλά με τη Mercedes δεν θα είχε έρθει τόσο γρήγορα στη Formula 1”, είπε ο Marko για εκείνη την περίοδο που η ομάδα του και ο Γερμανός αντίπαλος κατασκευαστής μιλούσαν και οι δύο στον Verstappen.

‘Δεν παίρνουν αυτά τα ρίσκα με έναν νεοφερμένο. Αλλά το σχέδιό μου να τον υπογράψω και να τον βάλω στη Formula 1 αμέσως όχι να ξεπεράσω τη Mercedes. Ήταν απλώς επειδή είδα ότι ήταν έτοιμος για τη Formula 1 και αυτό αποδείχτηκε.”

Θα έλεγα γενικά ότι η Red Bull είναι διαφορετική σε σύγκριση με τη Mercedes, έχουμε μια συγκεκριμένη νοοτροπία «χωρίς ρίσκο, χωρίς διασκέδαση». Αυτό είναι που οδήγησε τον Verstappen στην επιτυχία.”

Tην περίοδο που προμόταρε η Aυστριακή ομάδα τον Ολλανδό όταν ήταν ακόμη 17 χρονών δέχθηκε έντονες κριτικές αλλά ο Marko είπε ότι η ομάδα ποτέ δεν είχε αμφιβολίες ότι δεν πήρε τη σωστή απόφαση.

”Η κριτική ήταν αναμενόμενη, αλλά με κάθε ειλικρίνεια ήταν ένας υπολογισμένος κίνδυνος», είπε. «Δώσαμε στον Max την ευκαιρία να δοκιμαστεί στην Toro Rosso σύμφωνα με τους κανονισμούς. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο FP1 σε μια από τις πιο δύσκολες πίστες που ήταν η Suzuka, και ήταν κάπου καλό να δούμε πώς θα αντιμετώπιζε μια τόσο δύσκολη πίστα.”

”Συνολικά ήταν μια πολύ καλή προετοιμασία για την πρώτη του σεζόν στην F1. Φυσικά, είναι πάντα ένας κίνδυνος γιατί οι οδηγοί που είναι επιτυχημένοι στις μικρότερες κατηγορίες δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι επιτυχημένοι στη Formula 1. Αλλά κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχα μαζί του, ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν μπροστά από την εποχή του. Τόσο σωματικά όσο και ψυχικά ήταν αρκετά δυνατός για την F1. Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την απόφασή μας.”

‘Ο Μax είχε έναν πιο έμπειρο oμόσταυλο στην Toro Rosso, τον Carlos Sainz, που είχε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στις μικρότερες κατηγορίες, αλλά ο Max ξεκίνησε αμέσως να οδηγάει σαν να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ισπανό”.

Η πρόοδος του Ολλανδού ήταν ταχύτατη είπε ο Marko και ο Max πλέον είναι πολύ διαφορετικός από ότι ήταν παλαιοτέρα και στην Toro Rosso αλλά και στην Red Bull.
Verstappen

‘Έχει ωριμάσει”, εξήγησε. ”Η διαφορά είναι ότι, για παράδειγμα, αν είχαμε προβλήματα στις ελεύθερες δοκιμές στο πατρελθόν είχε εκρήξεις και ούρλιαζε ενώ φέτος ήταν πάντα ήρεμος. Τώρα ξέρει ότι δεν μπορεί να το αλλάξει και ούτε οι μηχανικοί μπορούν να το αλλάξουν. Έτσι είναι πολύ πιο συγκεντρωμένος και γνωρίζει ότι την επόμενη φορά θα έρθει η ευκαιρία του.”

”Η ανυπομονησία που είχε στο παρελθόν ήταν επίσης ορατή στους αγώνες κατά καιρούς, για παράδειγμα όταν τα μονοθέσια που ήταν ένα γύρο πίσω δεν έβγαιναν από τη μέση. Σίγουρα έμαθε να είναι ήρεμος με τον εαυτό του και σε αυτόν τον τομέα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS