Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Marko – “Δεν ξέρω από που προκύπτουν οι συζητήσεις Gasly-Alpine”

O Helmut Marko υποστήριξε ότι δεν ξέρει από που προέρχονται οι φήμες ότι ο Gasly θα υπογράψει στην Alpine, τονίζοντας ότι ο Γάλλος ταιριάζει άψογα στην Alpha Tauri.

O Gasly είναι εντυπωσιακός από την στιγμή που έχασε την θέση του στην Red Bull στα μέσα του 2019, έχοντας πάρει τρία βάθρα και μία νίκη. Αυτές οι εμφανίσεις έκαναν πολλούς να θεωρήσουν ότι ο Γάλλος πρέπει να κυνηγήσει μία θέση εκτός των ομάδων της Red Bull, αλλά ο Helmut Marko θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός πρέσβης για την Alpha Tauri.

“Με την Alpha Tauri το όλο πακέτο ταιριάζει τέλεια. Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός. Ο Gasly έχει συμβόλαιο, το οποίο έχει ισχύ για δύο ακόμη χρόνια. Δεν ξέρω από που προκύπτουν οι συζητήσεις με την Alpine. O Pierre είναι ο ιδανικός πρέσβης για την Alpha Tauri ως ο πιο στιλάτος Γάλλος.”

“Ωστόσο, η απόδοση του είναι εξαιρετική. Έχασε δύναμη από τον κινητήρα στον αγώνα του Baku. Το γεγονός ότι κατάφερε να κρατήσει τον Leclerc πίσω του σημαίνει ότι έκανε εξαιρετική εμφάνιση.”

Την στιγμή που ο Gasly τερμάτιζε τρίτος, ο Sergio Perez έπαιρνε την πρώτη του νίκη για λογαριασμό της Red Bull και την δεύτερη νίκη της καριέρας του. Ο Marko θεωρεί ότι στις μικρότερες κατηγορίες η Red Bull έχει αξιόλογους οδηγούς, αν και είναι ικανοποιημένος από το τωρινό δίδυμο οδηγών. Ο Αυστριακός, μάλιστα, δήλωσε εντυπωσιασμένος με τις επιδόσεις των Vips και Lawson, οι οποίοι αγωνίζονται στην Formula 2.

“Έχουμε μία πολύ καλή δεξαμενή οδηγών. Έχει γραφτεί ότι δεν έχουμε νέο αίμα. Ο Vips κέρδισε στην Formula 2 κι o Lawson είναι εξαιρετικός. Μπορείς να τον σταματήσεις, δίνοντάς του ποινές δέκα δευτερολέπτων. Άρα, υπάρχει πολύ ταλέντο στην ακαδημία μας που θέλει να οδηγήσει για την Red Bull.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.