Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Marcin Budkowski – “Οι sprint races θα προσθέσουν έξαψη”

O εκτελεστικός διευθυντής της Alpine, Marcin Budkowski, πιστεύει πως η πρόταση της Formula 1 για sprint race, ή σούπερ-κατατακτήριες, θα προσθέσει έξαψη στα αγωνιστικά τριήμερα.

Η επιτροπή της F1 ψήφισε υπέρ της θέσπισης κάποιου είδους μορφής sprint race τον προηγούμενο μήνα και μιλώντας στα εικονικά αποκαλυπτήρια της Alpine A521 την Τρίτη, ο Πολωνός μηχανικός, Marcin Budkowski, εξήγησε πως πιστεύει ότι μπορεί να δουλέψουν στην πράξη.

“Οι Sprint races ή όπως θα λέγονται, ‘σούπερ κατατακτήριες’, είναι έξαψη σε διάρκεια τρειών ημερών, πραγματικά. Πρόκειται να γίνονται κατατακτήριες την Παρασκευή, θα αγωνιζόμαστε το Σάββατο και θα αγωνιζόμαστε ξανά την Κυριακή. Θα πηγαίνουμε πολύ λιγότερο προετοιμασμένοι στις κατατακτήριες. Για τους φιλάθλους, είτε στην πίστα ή στο σπίτι, είναι τρεις μέρες έξαψης.”

“Οι ομάδες μερικές φορές το βλέπουν με τέτοιο τρόπο καθώς είμαστε τόσο εμμονικοί με τον ανταγωνισμό μεταξύ μας, είμαστε τόσο εμμονικοί με το να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και την απόδοσή μας, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να δώσουμε ένα καλό σόου. Οπότε ας δοκιμάσουμε μία νέα δομή. Είναι τέλεια ευκαιρία να δούμε αν είναι κάτι που θέλουμε να κρατήσουμε και στην επόμενη σεζόν.”

Marcin Budkowski
Μία ομάδα ανθρώπων εργάζεται στην βελτιστοποίηση της ιδέας, με μία πλήρη πρόταση να ετοιμάζεται να τεθεί υπόψιν της επιτροπής της F1 πριν τον εναρκτήριο αγώνα στο Bahrain στις 28 Μαρτίου.

Η F1 βλέπει την νέα δομή με ενθουσιασμό ώστε να μην επισκιάσει ή μειώσει την αξία του Κυριακάτικου Grand Prix και ως αποτέλεσμα, ο νικητής του αγώνα σούπερ-κατατακτηρίων δεν θα πανηγυρίσει με σαμπάνια.

“Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον εμβληματικό πανηγυρισμό του αγώνα,” είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) Stefano Domenicali.

“Είναι η εμβληματική στιγμή στο τέλος του γεγονότος, Κυριακή απόγευμα, είναι η κορύφωση του αθλήματος και πρέπει να παραμείνει ξεχωριστό από τις άλες στιγμές. Έτσι, ο πιο σημαντικός πανηγυρισμός θα είναι την Κυριακή το απόγευμα και όχι το Σάββατο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!