Marcin Budkowski – “Σημαντική η Γαλλία για εμάς”

O εκτελεστικός διευθυντής της Alpine, Marcin Budkowski, υπογραμμίζει την σημασία του εντός έδρας αγώνα της ομάδας, ενώ μιλάει και για την A521.

Ο Marcin Budkowski μιλάει για την σημασία του συγκεκριμένου αγώνα και το πως προσεγγίζει η ομάδα το συγκεκριμένο grand prix. Θεωρεί πως όλοι είναι συγκεντρωμένοι και ο καθένας ξεχωριστά εστιάζει στο να πάρει το μέγιστο από το μονοθέσιο, όπως σε κάθε αγώνα.

“Ένας εντός έδρας αγώνας είναι ξεχωριστός για κάθε ομάδα. Η Alpine είναι μία Γαλλική μάρκα με τα κεντρικά της στην Γαλλία, ενώ η ομάδα της Formula 1 έχει την βάση της κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε ακόμα και δύο εντός έδρας αγώνες! Είναι χαρά μας να εκπροσωπούμε την Alpine σε Γαλλικό έδαφος, ειδικά σε μία τόσο όμορφη περιοχή, όμως υπάρχει και επιπρόσθετη προσοχή στην ομάδα.”

“Υπάρχουν περισσότεροι fans να μας υποστηρίζουν στις κερκίδες, VIPs και στελέχη του Renault Group και ως εκ τούτου επιπλέον πίεση για να αποδώσουμε. Την στιγμή που θα ξεκινήσει το τριήμερο, όμως, κάθε άτομο στοχεύει στο να πάρει το μέγιστο από το μονοθέσιο, οδηγοί και ομάδα, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα.”

O Marcin Budkowski εξήγησε τις προκλήσεις που έχει να προσφέρει το Paul Ricard, ενώ μίλησε και για το μονοθέσιο.

“Η πίστα του Paul Ricard είναι μία τέλεια πίστα με μερικούς συναρπαστικούς συνδυασμούς αργών, μεσαίων και γρήγορων στροφών, καθώς και μεγάλες ευθείες που δίνουν ευκαιρίες για προσπεράσματα.”

“Είναι μία πιο συμβατική πίστα Formula 1 από ότι το Monaco και το Baku με εξόδους διαφυγής και τους οδηγούς να έχουν την δυνατότητα να πιέσουν στο όριο χωρίς το ρίσκο των ακραίων επιπτώσεων που είδαμε στους δύο τελευταίους αγώνες.”

“Εκτός από μερικές μικρές βελτιώσεις στο μονοθέσιο, χρειάστηκε να κάνουμε μερικές τροποποιήσεις στην πίσω αεροτομή μας, ώστε να συμβαδίζει με την τεχνική οδηγία που εξέδωσε η FIA.”

Marcin Budkowski
O Πολωνός μηχανικός μίλησε και για τον αγώνα του Azerbaijan και εξέφρασε την δική του κρίση. Αναφερόμενος στον Fernando Alonso, ο Marcin Budkowski έδωσε τα εύσημα στον πιλότο του για την προσπάθεια που κατέβαλε και το αποτέλεσμα που έφερε.

“Συνολικά, ήταν ένα ενθαρρυντικό τριήμερο μέχρι και την Κυριακή. Ο ρυθμός μας ήταν σχετικά ανταγωνιστικός την Παρασκευή, μέχρι και το Σάββατο και φτάσαμε στο Q3 με ένα μονοθέσιο μετά από μία δύσκολη περίοδο με πολλές κίτρινες και κόκκινες σημαίες.”

“Ήταν απογοητευτικό για τον Esteban να εγκαταλείπει νωρίς με πρόβλημα αξιοπιστίας, και δυστυχώς ο ρυθμός αγώνα μας δεν ήταν αρκετά δυνατός για να επιτρέψει στον Fernando να παλέψει για καλές θέσεις στον αγώνα. Χρειάστηκε φανταστική προσπάθεια από μέρους του για να εξασφαλιστεί η έκτη θέση στους δύο τελευταίους γύρους. “

Fernando Alonso
O Marcin Budkowski μίλησε για την έρευνα που κάνει η ομάδα σχετικά με την έλλειψη ρυθμού στον αγώνα. Θεωρεί πως η δουλειά που γίνεται θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στο μέλλον, ευελπιστώντας και σε καλό αποτέλεσμα στην Γαλλία.

“Έχουμε δουλειά να κάνουμε, ώστε να κατανοήσουμε την έλλειψη ρυθμού αγώνα μας και είναι κάτι που ερευνούμε ενεργά. Είναι ξεκάθαρο πως το μονοθέσιο είναι ικανό να αποδώσει καλά σε κατατακτήριες, όμως σε μερικές πίστες, δεν μπορούμε να αναπαράγουμε αυτόν τον καλό ρυθμό σε συνθήκες αγώνα, και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να διορθώσουμε για να πετύχουμε περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα.”

“Ελπίζουμε τα ευρήματά μας μέχρι στιγμής να μας βοηθήσουν να πετύχουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα στην Γαλλία, σε ένα κανονικό σιρκουί πιο αντιπροσωπευτικό αυτού που βλέπουμε συνήθως στην Formula 1.”

Η Alpine έχει να επιδείξει μεικτά αποτελέσματα και εμφανίσεις μέχρι στιγμής. Το μονοθέσιο δεν δείχνει τόσο ικανό στον αγώνα, όσο στις κατατακτήριες, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να χάνουν συνεχώς θέσεις. Το στοίχημα για την Alpine θα είναι να βρεθεί ο λόγος που συμβαίνει αυτό, ώστε να μπορέσει η ομάδα να παίρνει σε πιο τακτική βάση τα αποτελέσματα που θέλει.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS