MOTOGP

Marc Marquez – Χάνει το Brno ο Ισπανός

Ο 6 φορές Πρωταθλητής του MotoGP, Marc Marquez, φαίνεται να χάνει τον ερχόμενο αγώνα, το Grand Prix Τσεχίας στο Brno, καθώς ετοιμάζεται να περάσει για δεύτερη φορά την πόρτα του χειρουργείου για το σπασμένο δεξιό του χέρι.

Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής της Repsol Honda, Marc Marquez ήδη αναγκάστηκε να μην αγωνιστεί στο Ανδαλουσιανό Grand Prix αφού έσπασε το χέρι του σε ένα βίαιο ατύχημα στους τελευταίους γύρους του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, το Ισπανικό Grand Prix.

Οδήγησε στις ελεύθερες δοκιμές στην δεύτερη κατά σειρα Jerez, καταφέρνοντας να “γράψει” 28 γύρους, ωστόσο αποσύρθηκε από τη διαδικασία, όταν ένιωσε μια αδυναμία να αναπτύσσεται στον αγκώνα του.

Μετά το χειρουργείο και την έντονη αποκατάσταση του τραυματισμού του, αποκαλύφθηκε ότι η πλάκα τιτανίου που είχε τοποθετηθεί στο μπράτσο του, βιδωμένη στα κόκαλα, είχε σπάσει από έντονη καταπόνηση.

Σε μια δήλωση, η ομάδα είπε: “Ο Marc Marquez υπεβλήθη σε μια δεύτερη εγχείριση σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, αφότου η πλάκα τιτανίου, που χρησιμοποιήθηκε για να του φτιάξει το βραχιόνιο οστό, βρέθηκε να έχει υποστεί ζημιά λόγω συσσωρευμένης καταπόνησης. Ο Dr Xavier Mir και η ομάδα του στο Hospital Universitari Dexeus αντικατέστησαν επιτυχώς την πλάκα τιτανίου και ο Marc θα μείνει τώρα στο νοσοκομείο για 48 ώρες πριν πάρει εξιτήριο.”

O Dr. Mir πρόσθεσε: “Ο Marc Marquez υποβλήθηκε σε επέμβαση πριν 13 μέρες και σήμερα ξαναπερνά την πόρτα του χειρουργείου. Η πρώτη επέμβαση ήταν επιτυχημένη, το αναπάντεχο ήταν ότι η πλάκα (τιτανίου) ήταν ανεπαρκής. Η συσσώρευση καταπόνησης στην χειρουργημένη περιοχή έχει προκαλέσει ζημιά στην πλάκα, έτσι σήμερα η πλάκα τιτανίου έχει αντικατασταθεί με καινούρια.

“Ο αναβάτης δεν έχει νιώσει πόνο αυτή τη περίοδο. Πάντα ακολουθούσε τις δοθείσες ιατρικές οδηγίες και τις αισθήσεις του σώματός του. Δυστυχώς, η υπερβολική καταπόνηση προκάλεσε αυτό το πρόβλημα. Τώρα πρέπει να περιμένουμε 48 ώρες για να καταλάβουμε τον χρόνο αποθεραπείας.”

Σε ένα πόστ στα social media την Κυριακή, ο Marc Marquez φαινόταν να δουλεύει πάνω στο τραυματισμένο του χέρι, με μήνυμα”Δουλεύουμε για να φτάσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο #CzechGP!”

Ο Marc Marquez είναι ήδη 50 βαθμούς πίσω από τον Fabio Quartararo, ο οποίος έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες της χρονιάς μέχρι τώρα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!