Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Magnussen – “Να είμαστε σε θέση να τα πάμε καλά”

Ο Kevin Magnussen εξέφρασε την ικανοποίηση του για το νέο format του Sprint race στην πίστα της Imola και δήλωσε ότι η Haas πρέπει να τα πάει καλά

Η F1 μετά το πέρασμα της στη Μέση Ανατολή και την Ωκεανία, εισέρχεται στην Ευρώπη. Η πρώτη στάση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή ήπειρο είναι στην Ιταλία και την πίστα της Imola. Παράλληλα στο Grand Prix της Emilia Romagna θα έχει και το πρώτο Sprint Race της σεζόν.

Ενόψει του επερχόμενου αγώνα ο Magnussen μίλησε για την πίστα της Imola, λέγοντας πως η Haas είναι υποχρεωμένη να τα πάει καλά στο συγκεκριμένο Grand Prix

Η πίστα της Imola είναι υπέροχη. Ωστόσο τα χαρακτηριστικά της, η ταχύτητα μέσα στις στροφές και οι ευθείες, την κάνουν μια πίστα μετρίου επιπέδου. Καθώς η Imola διαθέτει λίγο από όλα και την ίδια στιγμή το μονοθέσιο είναι πολύ καλό, πιστεύω πως πρέπει εμείς να είμαστε σε θέση να τα πάμε καλά. Περιμένω με ανυπομονησία αυτό το Grand Prix, διότι η Imola είναι μια υπέροχη πίστα“.

Τα μονοθέσια είναι πιο χαμηλά φέτος και πιο σκληρά επίσης. Επομένως το να πατάμε τα kerbs είναι λιγάκι πιο δύσκολο, από ότι ήταν με τα παλαιά μονοθέσια. Θα το δούμε στην πορεία. Ελπίζω όποιες προκλήσεις κι αν έχουν αυτά τα νέα μονοθέσια, μπορούμε ακόμα να είμαστε ανταγωνιστικοί, όσον αφορά το πάτημα πάνω στα kerbs“.

Στην πίστα της Imola θα διεξαχθεί και το πρώτο Sprint race της σεζόν. Σε σχέση με πέρυσι οι κανόνες του Sprint race έχουν αλλάξει σημαντικά. Φέτος βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι οδηγοί της κατάταξης του Sprint race. Πέρυσι μόνο η πρώτη τριάδα έπαιρνε βαθμούς. Επιπλέον ο οδηγός που θα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, οι οποίες με το format γίνονται την Παρασκευή, θα αποδοθεί ως “pole position”. Πέρυσι poleman ήταν ο πρώτος στο “Sprint Race”, που διεξαγόταν το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Magnussen ενόψει του Sprint race δήλωσε ότι οι πρόσθετοι βαθμοί είναι αρκετά καλό γεγονός για τους οδηγούς και πιστεύει ότι ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι δύσκολος
Magnussen
Ο Kevin Magnussen εν δράσει στο Albert Park

Πιστεύω ότι είναι καλό που έχουν προσθέσει πόντους για να τερματίσουν όγδοοι και υψηλότεροι επειδή υπάρχει ένα μπόνους για πόντους. Οπότε θα τα δώσω όλα και ο αγώνας θα είναι υπέροχος! Πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον σε σχέση με πέρυσι. Μερικές φορές ήταν λίγο λιγότερο συναρπαστικό καθώς οι οδηγοί ήταν πιο συντηρητικοί, επειδή δεν υπήρχε κάποιο ισχυρό κίνητρο. Τώρα που υπάρχουν βαθμοί, νομίζω ότι θα δούμε πιο σκληρούς αγώνες. Επομένως κοιτάζω μπροστά“.

Για την παραμονή της Imola στο καλεντάρι της F1 έως το 2025 ο Magnussen είπε:

Ως οδηγός αγώνων αισθάνομαι έντονα να πηγαίνω σε πίστες που έχουν ιστορία. Αλλά βλέπω επίσης ότι η Formula 1πρέπει να επεκταθεί και ότι είναι καλό για το άθλημα να πηγαίνει σε νέα μέρη και να προσεγγίζει νέους θαυμαστές“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.