Μαδρίτη – Ενδιαφέρον για να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1

Στη Μαδρίτη εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ενός αγώνα Formula 1 πιστεύοντας πως θα μπορούσε να “προσφέρει ένα μεγάλο αθλητικό και ψυχαγωγικό θέαμα”

Η F1 διοργανώνει το ισπανικό Grand Prix στο Circuit de Barcelona-Catalunya στην Βαρκελώνη, και έχει συμβόλαιο σε ισχύ μέχρι το 2026.

Ο Enrique Lopez, υπουργός της Μαδρίτης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέστειλε γράμμα στον Domenicali εκφράζοντας τη πρόθεση της Ισπανικής πρωτεύουσας για να διεξάγει ένα έργο grand prix.

“Είναι χαρά μου να σας γράφω εκ μέρους της κυβέρνησης της Μαδρίτης για να εκφράσω το ενδιαφέρον μας για την πραγματοποίηση ενός αγώνα Formula 1. Πιστεύω πως το να διεξαχθεί ένας αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα ήταν μια επιτυχία για όλες τις εταιρίες που συνεργάζονται με τη Formula 1. Φυσικά αυτό θα ικανοποιήσει όλη τη περιοχή και τους πολίτες της. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση της Μαδρίτης ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος. Εν ολίγοις, θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας με εσάς,  καθώς και την προθυμία μας να υπογράψουμε  τις κατάλληλες  συμφωνίες  για  την πραγματοποίηση του αγώνα και την προσφορά ενός μεγάλου αθλητικού και ψυχαγωγικού θεάματος.” έγραψε ο Lopez. “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε  μαζί σας και με την ομάδα σας για να φέρουμε τη Formula 1 στη Μαδρίτη.”

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Μαδρίτη οφείλεται στην προειδοποίηση της F1 προς τους διοργανωτές του Grand Prix της Ισπανίας, να διορθώσουν τα “απαράδεκτα” κυκλοφοριακά και οργανωτικά ζητήματα μετά από τα προβλήματα που προέκυψαν στον αγώνα της Βαρκελώνης τον Μάιο.

Περισσότεροι από 300.000 οπαδοί κατάφεραν να παρευρεθούν στο Circuit de Barcelona-Catalunya κατά τη διάρκεια του αγώνα το Σαββατοκύριακο, αλλά  η πίστα  δεν ήταν καλά προετοιμασμένη να φιλοξενήσει αυτό το πλήθος ανθρώπων.

Το ημερολόγιο του επόμενου έτους έχει οριστεί να προσθέσει αγώνες στη Νότια Αφρική, το Qatar  και το  Las Vegas,  φτάνοντας το όριο των 24 αγώνων που επιτρέπονται από τη συμφωνία του Concorde.

F1RACINGNEWS