WRC

M-Sport WRT – Αποκάλυψε το νέο της livery για το 2024 

Η M-Sport WRT έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της livery για την φετινή σεζόν στο WRC, η οποία αρχίζει σε λίγες ημέρες με το ράλλυ Μόντε-Κάρλο (24-28/1).

Vibes από το 2021 ξυπνάει το νέο livery της M-Sport WRT. Η Βρετανική ομάδα έκανε τα αποκαλυπτήρια στο Autosport International Show το οποίο διεξάγει η ομώνυμη ιστοσελίδα από τις 11 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου στο Birmingham της Αγγλίας. 

Κύριο χαρακτηριστικό στον νέο χρωματισμό του Ford Puma WRC είναι το λευκό και το γαλάζιο χρώμα το οποίο παραπέμπει στο 2021, όταν και η M-Sport είχε αντίστοιχο livery. Επιπλέον η εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull της οποίας το λογότυπο βρίσκεται στο καπό και στα πλάγια του αυτοκινήτου. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα αποκαλύφθηκε και η σύνθεση της M-Sport. Στις φετινές ειδικές διαδρομές, θα δούμε δύο Puma να ρίχνονται στην μάχη, αυτό των Adrien Fourmaux/Alexander Coria και Gregoire Munster/Louis Louka. Αμφότεροι θα έχουν πλήρη εμπλοκή το 2024. 

Ο Γάλλος πέρσι έκανε μια εξαιρετική σεζόν στο WRC 2 τερματίζοντας σχεδόν σε κάθε αγώνα μέσα στους βαθμούς, ενώ κατέκτησε τον τίτλο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οι εμφανίσεις του αυτές τον οδήγησαν στο κατώφλι της μεγάλης κατηγορίας στο ράλλυ Ιαπωνίας, αντικαθιστώντας τον Pierre-Louis Loubet. 

Από την άλλη ο Munster έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία στο ράλλυ Χιλής και τερμάτισε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας. Ο Λουξεμβουργιανός συμμετείχε και στο τριεθνές ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση με την υποστήριξη του δικού μας Ιορδάνη Σερδερίδη. 

Στο τεχνικό κομμάτι, δεν παρατηρείται κάποια σημαντική αλλαγή στο αμάξωμα του Ford Puma, πέραν της πίσω πτέρυγας η οποία έχει τροποποιηθεί όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η M-Sport. 

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν τα αποκαλυπτήρια και του νέου Hyundai i20 N Rally1, με το οποίο η ομώνυμη ομάδα θα παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο επικεφαλής της M-Sport Richard Millener 

“Δουλεύαμε πάνω σε μια αεροδυναμική εξέλιξη που είδαμε σε κάποιες δοκιμές αλλά θεωρήσαμε πως δεν ήταν σχετική για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν (σ.σ το ράλλυ Ιαπωνίας) 

Αποφασίσαμε να το αναβάλουμε για την νέα σεζόν (2024) και αυτό μας έδωσε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Δεν είναι κάτι πολύ συναρπαστικό αλλά θα έπρεπε να έρθει στις αρχές του 2024”. 

Δείτε φωτογραφίες από το νέο Ford Puma Rally1

Διαβάστε όλα τα νέα του WRC εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.