MOTOGP

Lusail, Αγώνας: Ο Di Giannantonio χάλασε την πρόωρη ‘στέψη’ του Bagnaia!

Εκρηκτική εμφάνιση και πρώτη νίκη στη μεγάλη κατηγορία για τον Fabio Di Giannantonio, που αναζητά συμβόλαιο για το grid της επόμενης σεζόν. Έχασε τη νίκη, αλλά ‘αγκάλιασε’ το Πρωτάθλημα ο Bagnaia. Τραγική εμφάνιση για τον 10ο Martin, που έχει ελάχιστες πιθανότητες πλέον…

Δεν ήταν αγώνας που προσέφερε θέαμα, όμως ‘έδωσε’ αρκετές ειδήσεις. Αρχικά, ανέδειξε έναν νέο νικητή στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP, κι αυτός είναι ο Fabio Di Giannantonio, με τα χρώματα της Gresini.

Ο Ιταλός έδειξε εξαιρετική ωριμότητα στη διαχείριση δυνάμεων κι ελαστικών, αλλά και ωριμότητα στη μονομαχία κορυφής με τον Bagnaia. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε, καθώς η νίκη αυτή αποτελεί ‘μήνυμα’ προς τη Repsol Honda και τη Mooney VR46, ενόψει 2024. Η αναζήτηση μιας νέας ‘σέλα’ για τη νέα σεζόν συνεχίζεται, αφού η Gresini είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον Marc Marquez…

Η ομάδα της Nadia Padovani διανύει ένα θετικό finish στην τρέχουσα σεζόν, καθώς μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν ο Alex Marquez αυτός που χάρισε 1η & 2η θέση στους δύο αγώνες της Μαλαισίας.

Ανεξήγητη καθίζηση για τον, νικητή χθες, Martin

H δεύτερη είδηση, σαφώς, και αφορά την μάχη του Τίτλου. Για τον Jorge Martin, η χθεσινή μέρα σκόρπισε χαμόγελο με τη διαφορά να πέφτει στους 7, μα σήμερα οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν ήταν οι χειρότερες δυνατές.

Αρχικά, στην εκκίνηση η Pramac είχε συνεχόμενες έντονες ταλαντώσεις με αποτέλεσμα ο Martin να βρεθεί 8ος. Η συνέχεια όμως, ήταν ακόμα χειρότερη καθώς η διαφορά με την 5άδα δε μειώθηκε ποτέ. Αντίθετα, όσο περνούσαν οι γύροι τόσο περισσότερες επιθέσεις δεχόταν από οποιονδήποτε πλησίασε τον Ισπανό. Τα πρόσωπα των συνεργατών του στο γκαράζ είχαν γεμίσει προβληματισμό. Είναι ανεξήγητη η εναλλαγή της απόδοσης του μέσα σε 24 ώρες.

Πλέον, οι πιθανότητες του Martin είναι δραματικά μειωμένες. H δυναμική του Bagnaia δεν φανερώνει πως μπορεί να χάσει στη Βαλένθια ένα προβάδισμα 21 πόντων, αν δεν υπάρξουν πτώσεις ή απρόοπτα.

Μάλιστα, οι λίγες αυτές ελπίδες του Ισπανού είναι υπαρκτές λόγω του προσπεράσματος του ‘DiGGia’, που στέρησε 5 πόντους από τον Bagnaia. Σε περίπτωση που ο Τίτλος χαθεί, πάντως, για τον ταλαντούχο Ισπανό, η κρίσιμη στιγμή δεν θα είναι η σημερινή εμφάνιση. Αυτές θα είναι η κατάληξη των αγώνων σε Ινδονησία και Αυστραλία, όταν ο Ισπανός ήταν πρωτοπόρος, μα δεν τα κατάφερε.

Βάθρο για Marini, όπως χθες

Η επιλογή του μαλακού ελαστικού χθες ήταν ιδιαίτερα συζητήσιμη, όμως αποδείχθηκε σωστή, με τον Marini να κατακτά την 3η θέση. Σήμερα, το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο. Ο Ιταλός, αν και συμμετείχε σε αρκετές μάχες, κατάφερε να πάρει το μέγιστο, συμπληρώνοντας ένα ακόμα ‘1-2-3’ για τη Ducati φέτος.

Θετική εμφάνιση μετά από πολύ καιρό για τον 4ο Vinales, με τον Binder να ακολουθεί. Ήταν ακόμη μια φορά φέτος που ο Νοτιοαφρικανός αναδείχθηκε η κορυφαία KTM σε ένα Grand Prix.

Το καταστροφικό τριήμερο του Aleix Espargaro ολοκληρώθηκε με εγκατάλειψη. Η αντίδραση του Ισπανού στο FP3 χθες, σε συμβάν με τον Morbidelli, καταδικάστηκε από σύσσωμο το grid, με τους αγωνοδίκες να τον τιμωρούν με 6 θέσεις ποινή και χρηματικό πρόστιμο.

To μεγάλο φινάλε θα λάβει χώρα σε μια εβδομάδα στην πίστα της Βαλένθια (Circuit Ricardo Tormo).

Αναλυτικά η κατάταξη του Qatar GP:

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter