De Meo – “O Alonso είναι ο νονός όλων”

Ο CEO της Renault, Luca de Meo, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της παροχής ενός καλού μονοθεσίου στον Αlonso, τόνισε ότι o Ισπανός είναι ο νονός όλων.

Ο Alonso πήρε δύο Πρωταθλήματα το 2005 και το 2006 με την Renault, η οποία τότε βρισκόταν υπό την ηγεσία του Flavio Briatore. Φέτος, όντας πλέον 39, επιθυμεί να βρίσκεται στην κορυφή του midfield με την Alpine, κάτι που δεν φάνηκε να το πετυχαίνει στο Bahrain. Ωστόσο, ο CEO της Renault, Luca de Meo, στοχεύει στο να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

“Δεν είμαι μάγος, δεν έχω μία κρυστάλλινη σφαίρα. Οι προσδοκίες μου είναι να βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα. Η πραγματική πρόκληση ξεκινάει το 2022, χωρίς να σημαίνει ότι θέλουμε να έχουμε μία κακή χρονιά το 2021,” δήλωσε ο de Meo στο Top Gear.

“Έχουμε τον Fernando, ο οποίος θέλει πάντα να κερδίζει και τον Esteban (Ocon), ο οποίος είναι νέος και δεν θέλει να σπαταλήσει τον χρόνο του στο πίσω μέρος του grid. Πρέπει να βοηθήσουμε τους οδηγούς ως ομάδα. Ξέρουμε ότι ο Alonso δεν είναι rookie. Η ενημέρωση που έχω από τις δοκιμές του Bahrain είναι ότι χρειάστηκε 10 γύρους, για να βρει τα όρια του μονοθεσίου και να αρχίσει να λέει ‘αυτό δεν δουλεύει.”

“Η Renault είναι το σπίτι του Fernando, αλλά θέλω να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του, για να εξελιχτούμε όλοι. Έχει διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε 15 χρόνια νωρίτερα. Είναι ο νονός όλων εδώ πέρα. Το μόνο που του ζητάω είναι να μας βοηθήσει να γίνουμε κορυφαία ομάδα, επειδή αυτό έχει να κάνει με την στάση. Κι αυτός την διαθέτει.”

Fernando Alonso & Esteban Ocon, Bahrain Grand Prix 2021
Με τον Cyril Abiteboul να μην είναι πλέον μέλος της οικογένειας της Renault, o De Meo υποστήριξε ότι η αλλαγή team principal ήταν επιβεβλημένη.

“Πρέπει να ενσωματώσουμε την υπόθεση της F1 σε μία νέα υπόθεση. Είναι δύσκολο να το κάνουμε αυτό με ανθρώπους που ανέλαβαν τον ρόλο της ηγεσίας του οργανισμού, όταν αυτός βρισκόταν σε άλλη κατεύθυνση.”

“O Laurent (Rossi, CEO της Alpine) κι εγώ πραγματοποιούμε το σχέδιο ‘Renaulution’. Έχει εμπειρία σε άλλες εταιρείες, ξέρει το σύστημα. Η υπόθεση της Alpine δεν είναι μόνο μία αγωνιστική υπόθεση, αλλά και μία επιχειρηματική υπόθεση. Εκτός αυτού, ο Laurent ξεκίνησε ως μηχανικός. Είναι πολύ παθιασμένος και θα βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.”

“Επίσης, ήθελα να κάνω το σύστημα πιο επίπεδο και πιο άμεσο. Ο Davide Brivio (αγωνιστικός διευθυντής) είναι ένας εξαιρετικός τύπος. Μερικές φορές μου αρέσει να βρίσκω μία αναπάντεχη λύση. Ένας άνθρωπος του MotoGP να έρχεται στην F1 δεν είναι και το πιο προφανές. Ωστόσο, αυτοί οι δύο κόσμοι δεν απέχουν και πολύ.”

“Αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα των ανθρώπων. Οι καλοί ηγέτες μπορούν να μάθουν και να προσαρμοστούν. Επίσης, είναι να καλό να μπαίνει νέο αίμα στο σπορ. Ωστόσο, θέλω να ευχαριστήσω τον Cyril (Abiteboul) για την δουλειά που έκανε ο ίδιος κι οι άνθρωποί του. Ήταν μία καλή αρχή, αλλά τώρα αλλάξαμε σελίδα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS