Ο Lewis Hamilton έχει επιδοκιμάσει την εξέλιξη της ομάδας, παρόλο που έφερε λίγες αναβαθμίσεις στην W11. Ο Lewis Hamilton δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα σε ομάδα και εργοστάσιο. H Mercedes έχει κατακτήσει την pole position σε 14 από τους 15 αγώνες και έχει κερδίσει 12 από τους 14. Ωστόσο, δεν έχει φέρει νέα μέρη στο μονοθέσιο, τόσο συχνά όσο άλλες χρονιές.
“Πάντα μαθαίνουμε για το μονοθέσιό μας, ακόμα και όταν δεν φέρνουμε αναβαθμίσεις,” εξήγησε ο Lewis Hamilton, αφού κατέκτησε την 10η pole position της σεζόν στο Bahrain. “Ακόμα το εξελίσσουν, είναι ακόμα θεμελιωδώς το ίδιο μονοθέσιο για του χρόνου. Άρα, συνεχώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου καλύτερα και τις απαιτήσεις και τα πράγματα που χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά. Υπάρχει πολλή δουλειά που γίνεται στο παρασκήνιο.”


Μετά την διακοπή στην αρχή της σεζόν, λόγω της πανδημίας, οι ομάδες συμφώνησαν να μεταθέσουν την αλλαγή κανονισμών για το 2022, συνεχίζοντας την φετινή εξέλιξη και το 2021.Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση ήδη για την επόμενη χρονιά.
“Δεν έχουμε φέρει αναβαθμίσεις, επειδή υπάρχουν αλλαγές για την επόμενη χρονιά και είναι καταπληκτικό που έχουμε μπορέσει να βελτιωθούμε. Αν και δεν έχουμε φέρει αναβαθμίσεις, έχουμε συνεχίσει να βελτιωνόμαστε καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν, ειδικά αφού σταματήσαμε να εξελίσσουμε το μονοθέσιο, επειδή καταλαβαίνουμε τα ελαστικά καλύτερα και καταλαβαίνουμε όλο το πακέτο και βελτιστοποιούμε το πως το χρησιμοποιούμε.”
“Είναι ενδιαφέρουσα διαδικασία, άλλα έτσι πάει συνήθως. Νομίζω είμαστε σε καλή θέση αναφορικά με την προσπάθεια να ετοιμαστούμε για του χρόνου. Δεν έχω πάει στο τούνελ ακόμα, δεν έχω πάει στο εργοστάσιο σχεδόν καθόλου φέτος, άρα δεν έχω ιδέα σε τι επίπεδο βρίσκεται το επόμενο μονοθέσιο. Όμως, φυσικά, έχω πλήρη πίστη στην ομάδα στο εργοστάσιο.”
Η Red Bull συνεχώς κλείνει την ψαλίδα με την Mercedes, φέτος, και ο Lewis Hamilton αναμένει πως θα είναι ο κοντινότερος ανταγωνισμός του χρόνου.
“Η Red Bull συνεχίζει αν εξελίσσεται,” είπε ο Lewis Hamilton. “Νομίζω πως έχουν ένα πολύ, πολύ καλό μονοθέσιο και πιθανώς με λίγη ανάπτυξη στηον κινητήρα τους, νομίζω πως θα είναι ακόμα πιο κοντά του χρόνου.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube και Twitter.