Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Lewis Hamilton – “Θα είχα ένα πρωτάθλημα αν ήμουν στην McLaren”

O Lewis Hamilton παραδέχτηκε πως δεν ήξερε πότε θα κέρδιζε ξανά αγώνα όταν άφηνε την McLaren για την Mercedes πριν από 8 χρόνια.

Η μετακόμιση στην Mercedes έφερε στον Lewis Hamilton απίστευτη επιτυχία. Πέρσι πήρε τον 6ο του παγκόσμιο τίτλο με την Mercedes και συνολικά τον 7ο μαζί με αυτό του 2008 με την McLaren.

Ενώ ακόμα δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Mercedes για το 2021, o Lewis Hamilton πρόσφατα αναγνώρισε πως πιθανότατα θα είχε ακόμα μόνο 1 πρωτάθλημα αν δεν είχε αφήσει την ομάδα που τον σύστησε στο άθλημα.

Lewis Hamilton
Ο Lewis Hamilton είπε πως ήθελε να πάει στην Mercedes για να βοηθήσει να γίνει η ομάδα νικήτρια. Η ομάδα είχε κερδίσει μόλις έναν αγώνα στα τρία χρόνια από όταν επέστρεψε όταν εκείνος υπέγραψε το 2012.

“Ήμουν με την McLaren από τα 13 μου, οπότε ήταν η οικογένειά μου και ήμουν πολύ ασφαλής εκεί, με φρόντιζαν καλά.”

“Αλλά, νομίζω η McLaren είχε αυτή την εκπληκτική ιστορία, είχαν πολλά πρωταθλήματα, ήταν πολύ πετυχημένοι και ένιωθα ότι δεν βοηθούσα απαραίτητα να χτιστεί κάτι. ήταν ήδη μία πετυχημένη ομάδα, είχε ήδη όλη αυτή την επιτυχία. Είχε την μεγαλύτερη τροπαιοθήκη και ήθελα να πάω κάπου όπου θα μπορούσα να βοηθήσω, να γίνω μεγάλο μέρος στο να χτιστεί κάτι.”

“Όταν ήρθα σε αυτήν την ομάδα, δεν είχε μεγάλη τροπαιοθήκη. Βρισκόταν σε άνοδο, μεγάλωνε, χτιζόταν Έρχονταν κι άλλοι άνθρωποι. Και εγώ ήμουν σε φάση, θέλω να πάω κάπου να δω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω όσα έχω μάθει τόσα χρόνια, το προνόμιο να δουλεύω στην McLaren, να εφαρμόσω αυτά σε μία ομάδα που δεν είναι μεγάλη για να γίνει μεγάλη.”

Lewis Hamilton
Η McLaren ήταν διεκδικήτρια του πρωταθληματος το 2012, και το να την αφήσει για να πάει στην Mercedes “ήταν ρίσκο”, είπε ο Lewis Hamilton.

“Φυσικά υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε φάση, geez, δεν ξέρω πότε θα ξανακερδίσω. Έπρεπε πραγματικά να αναλύσω τα υπέρ και τα κατά.”

“Αλλά για μένα, το να πάρω το ρίσκο: ο Senna συνήθιζε να λέει ‘αν δεν πηγαίνεις για το κενό, δεν είσαι πλέον οδηγός αγώνων’. Νομίζω πως αν δεν παίρνεις ρίσκα στην ζωή τότε παραμένεις στάσιμος.”

“Άρα θα μπορούσα να έχω μείνει εκεί. Εκ του αποτελέσματος, βλέπεις πως αν είχα μείνει, δεν θα είχα άλλο πρωτάθλημα στο όνομά μου. Θα ήμουν ακόμα ένας 1 φορά παγκόσμιος πρωταθλητής μετά από 14 χρόνια.”

Lewis Hamilton
Το αφεντικό της Mercedes, Ross Brawn, και ο Niki Lauda – απεβίωσε το 2019 – έπεισαν τον Lewis Hamilton να αφήσει την McLaren για την έρθει στην δική τους ομάδα, Mercedes.

“Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και είμαι πραγματικά, πραγματικά ευγνώμων που έκανα το βήμα. Έκανα αυτό το βήμα τυφλής εμπιστοσύνης* . Χάρη σε ανθρώπους όπως ο Niki – ας αναπαυθεί η ψυχή του – και ο Ross και η Mercedes που πραγματικά πίστεψαν σε εμένα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!