Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Lewis Hamilton – “Ο Senna αντιμετώπισε ένα σύστημα, το βίωσα κι εγώ”

O Lewis Hamilton αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον θαυμασμό του για τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Ayrton Senna, και την μάχη του ενάντια στις κακουχίες.

Ο παιδικός ήρωας του Lewis Hamilton τον ενέπνευσε μέσω του “τρόπου που οδηγούσε, των χρωμάτων του κράνους του, του πάθους με το οποίο μιλούσε και των νικών του”, είπε ο Lewis Hamilton στο La Gazzetta dello Sport.

Επιπλέον, ο Lewis Hamilton περιέγραψε τις ομοιότητες που βλέπει στον τρόπο που και οι δύο αντιμετώπισαν τις κακουχίες.

“Αντιμετώπισε μόνος του ένα σύστημα που δεν ήταν πάντα ευγενικό σε εκείνον, κάτι που βίωσα κι εγώ στην καριέρα μου, ωστόσο για διαφορετικούς λόγους.”

Lewis Hamilton
Ο Senna συγκρούστηκε με το κυβερνόν σώμα του αθλήματος, με γνωστότερη την διαμάχη μετά την σύγκρουση με τον Alain Prost στην Suzuka το 1989 και ξανά το 1990. Η καριέρα του είχε μεφανή επιρροή στον Hamilton, ο οποίος ήταν 9 ετών όταν απεβίωσε ο Senna το 1994 στο San Marino Grand Prix.

“Είπα στον εαυτό μου: Θέλω να γίνω ένας οδηγός σαν αυτόν και να μπω στην F1. Μου άρεσαν τα μονοθέσια και την θεωρούσα την πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο.”

Ο Lewis Hamilton ισοφάρισε τα 3 πρωταθλήματα του Senna το 2015 και το ρεκόρ των 65 pole positions δύο χρόνια μετά.

Κέρδισε τον 7ο παγκόσμιο τίτλο του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Θρυλικού Michael Schumacher, πέρυσι. Ο Lewis Hamilton, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν για τον ρατσισμό που βίωσε ως νέος, ενστερνίστηκε πλήρως το πολιτικό κίνημα του Black Lives Matter μετά την δολοφονία του George Floyd στην Αμερική και έγινε ενεργός υποστηρικτής, ώστε να προωθηθεί η ποικιλομορφία και να αντιμετωπιστεί η φυλετική διάκριση.

Lewis Hamilton
Ο Lewis Hamilton είπε πως το πάθος του για τον σκοπό, τον ώθησε επίσης να βελτιώσει την απόδοσή του στην πίστα.

“Τα συναισθήματα που ήρθαν στην επιφάνεια όταν είδα τον George Floyd να σκοτώνεται στις ΗΠΑ, μου θύμισαν πως κι εγώ ο ίδιος έχω βιώσει ένα μικρό μέρος αυτής της βίας στο παρελθόν, αν και με διαφορετικό τρόπο. Και ήταν το καύσιμο για να οδηγήσω ξανά, έβαλε έναν πύραυλο στην απόδοσή μου.”

“Έδωσα τα πάντα για να κερδίσω και δουλεύω σκληρά για να βρω δικαιοσύνη ενάντια στις κοινωνικές διακρίσεις. Εστιάζοντας σε αυτά τα θέματα, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν στην κοινή γνώμη, μου έδωσε παραπάνω δύναμη, μια επιπλέον ώθηση όταν αγωνιζόμουν στην πίστα. Δεν αφορούσε μόνο το να κερδίσω, να θριαμβεύσω ξανά, αλλά να το κάνω για έναν μεγαλύτερο σκοπό.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!