Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Lewis Hamilton – “Ήταν δύσκολα εκεί έξω”

O Lewis Hamilton δηλώνει πως ήταν πολύ δύσκολα σήμερα, καθώς ο ομόσταυλός του ήταν πολύ γρήγορος σε όλο το τριήμερο. Ο Lewis Hamilton κατέκτησε την Pole Position σε μία πολύ δύσκολη πίστα, όπως λέει και ο ίδιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Lewis Hamilton:

“Δε μπορώ να σας πω πόσο δύσκολα ήταν σήμερα. Έχουμε ένα τέλειο μονοθέσιο, όμως πρέπει να οδηγάς σαν τρελός για να βγάλεις έναν γύρο και ο Valtteri ήταν τόσο γρήγορος σε όλο το τριήμερο! Προσπαθούσα τόσο πολύ για να βρω αυτόν τον λίγο παραπάνω χρόνο. Επικοινώνησαν σωστά μαζί μας και μας έδωσαν την επιλογή για το τι να κάνουμε στο τέλος . Διάλεξα να κάνω 3 γύρους, ώστε να έχω ελπίδα να νικήσω τους χρόνους του Valtteri και εκείνος διάλεξε να κάνει έναν. Θεώρησα πως αυτό θα μου έδινε μια ευκαιρία και δούλεψε, και γινόταν όλο και καλύτερο στον τελευταίο γύρο.”

Lewis Hamilton
O Lewis Hamilton κατακτάει την 97η Pole Position της καριέρας του.
Ο Lewis Hamilton συνεχίζει, μιλώντας για την ιδιομορφία της πίστας και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πιλότοι.

“Αυτή είναι μία δύσκολη πίστα, με μέρη στα οποία δεν μπορείς να δεις που πηγαίνεις, επειδή κοιτάς τον ουρανό και δεν υπάρχουν σημεία αναφοράς (πχ για το φρενάρισμα). Είναι ανάμεσα στις πίστες με τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις οποίες έχω οδηγήσει, ειδικά με αυτή τη καινούρια επιφάνεια που καθιστά δύσκολο το να ενεργοποιηθούν τα ελαστικά και να δουλέψουν και στους δύο άξονες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου για την δουλειά που έκανε μέσα στο τριήμερο. Όσο για τους φιλάθλους που μπόρεσαν να παρευρεθούν σήμερα – είναι υπέροχο να βλέπουμε τις σημαίες τους στην πίστα.”

Ο Lewis Hamilton κέρδισε ξανά τον ομόσταυλό του. Μένει να δούμε αν ο Valtteri Bottas θα αντιδράσει στον αγώνα. Οι διαφορές ήταν μικρές, ωστόσο με τον Max Verstappen να καιροφυλλακτεί, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!