Leclerc: Το να τερματίσω χωρίς πρόβλημα πλέον είναι προτεραιότητα

Ο Charles Leclerc χαρακτήρισε το ξεκίνημά του ως “καταστροφή” μετά την εγκατάλειψή του στον πρώτο γύρο του Grand Prix της Αυστραλίας.

Ο οδηγός της Ferrari ξεκίνησε από την έβδομη θέση στο Albert Park, αλλά δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε βαθμολογικό κέρδος, αφού εκτός πίστας μετά από επαφή όταν προσπάθησε να περάσει την Aston Martin στην εξωτερική πλευρά της στροφής 3.

Αυτή η τελευταία απογοήτευση έρχεται να προστεθεί σε ένα άθλιο ξεκίνημα της χρονιάς για τον Leclerc μετά την εγκατάλειψή του στο Μπαχρέιν και την ποινή εκκίνησης στη Σαουδική Αραβία.

“Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει τόσο συχνά”, δήλωσε ο Leclerc στο Canal+.

“Σε τρεις αγώνες, δεν είχαμε καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Ήταν απλώς μια καταστροφή.

“Όταν ήμασταν τρίτοι στο Μπαχρέιν, μας έσπασε η “μονάδα ελέγχου”, η ποινή στην Τζέντα και τώρα άλλη μια εγκατάλειψη, οπότε δεν είναι πραγματικά το ξεκίνημα της σεζόν που ήλπιζα”

Ερωτηθείς για την εκτίμησή του σχετικά με το περιστατικό, ο Leclerc πρόσθεσε: “Στη στροφή 1 το πήρα χαλαρά, δεν ήθελα να ρισκάρω”, αφηγήθηκε.

“Στη στροφή 3, ειλικρινά, δεν σκόπευα να κάνω κάποιο προσπέρασμα εκεί, αλλά ο Lance έπρεπε να επιβραδύνει πολύ το μονοθέσιο κατά το φρενάρισμα, επειδή ο Fernando έπρεπε να το κάνει, λόγω των προπορευόμενων μονοθεσίων.

“Και έτσι είδα ότι υπήρχε ένα κενό στην εξωτερική πλευρά, και πήγα να το εκμεταλλευτώ.

“Δυστυχώς, ο Fernando έπρεπε να επιβραδύνει ακόμα περισσότερο το μονοθέσιο προς το τέλος του φρεναρίσματος και ο Lance βρέθηκε ανάμεσα στον Fernando και εμένα και είχαμε επαφή.

“Προφανώς δεν κατηγορώ τον Lance. Νομίζω ότι πρόκειται για αγωνιστικό περιστατικό. Αλλά είναι πολύ απογοητευτικό, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα πάω σπίτι μου ουσιαστικά χωρίς βαθμούς”

“Προς το παρόν, αντί να σκέφτομαι τους μακροπρόθεσμους στόχους, νομίζω ότι το να τερματίσω έναν αγώνα χωρίς ποινές ή προβλήματα είναι προτεραιότητα”, πρόσθεσε. “Και στη συνέχεια να πάρουμε τη δυναμική και να δούμε τι είναι εφικτό”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts