ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Το αποτέλεσμα δεν θα ήταν διαφορετικό αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος που προσπερνάς

Ο Charles Leclerc λέει πως αυτός “δεν είναι ο τρόπος που προσπερνάς” μετά την μάχη τροχό με τροχό με τον Max Verstappen που κατέληξε σε επαφή.

Οι δυο οδηγοί ακούμπησαν ρόδες αφού τελικά ο Verstappen προσπέρασε την Ferrari στην ανηφορική δεξιά στροφή 3,έναν γύρο μετά την πρώτη του προσπάθεια που ο Leclerc μπόρεσε να αμυνθεί με χιλιοστά ανάμεσα να τους χωρίζουν.

Όταν ρωτήθηκε ο Leclerc αν νιώθει πως του έκλεψαν την νίκη,απάντησε:

” Η Red Bull ήταν πολύ γρήγορη σήμερα. Μπόρεσαν να κρατήσουν τα ελαστικά καλύτερα από εμάς,αν με ρωτάτε αν νιώθω πως το προσπέρασμα ήταν σωστό,το πρώτο ήταν. Το δεύτερο δεν νομίζω πως ήταν.”

“Πιστεύω πως το τέλος θα ήταν το ίδιο αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος που προσπερνάς, έτσι νομίζω.”

Ο Verstappen επιτέθηκε ανακτώντας χαμένες θέσεις αφού στην εκκίνηση άνοιξε το anti-stall και έπεσε στην όγδοη θέση.

Η πρώτη του προσπάθεια ήταν ανεπιτυχείς αφού ο Μονεγάσκος χρησιμοποίησε περισσότερο χώρο στην εξωτερική γραμμή για να κρατήσει την θέση του σε μια μάχη δύναμης κινητήρα.

Παρόλ’ αυτά,η δεύτερη προσπάθεια οδήγησε σε μια επαφή και μετά τον αγώνα οι αγωνοδίκες θα ξεκινήσουν να ερευνούν το περιστατικό στις 18:00 τοπική ώρα Αυστρίας.

Leclerc

Ρωτήθηκε ο Verstappen για τις διαφορές ανάμεσα στις δυο προσπάθειες και είπε:

“Νομίζω την δεύτερη φορά φρέναρα πιο βαθιά στην στροφή,και είχαμε μια μικρή επαφή φυσικά,στην μέση της στροφής πηγαίνοντας για την έξοδο.”

“Από την μεριά μου έτσι είναι ο αγώνας. Ξέρουμε πως υπάρχει ένα βύθισμα στην στροφή οπότε αν την πάρεις λάθος ξαφνικά δεν έχεις χώρο στην έξοδο,και επειδή πήγαμε και οι δυο ευθεία για να το αποφύγουμε έγινε η επαφή.”

“Είναι καλύτερο από το να ακολουθείς τους άλλους και να βαριέσαι.”

Ο Leclerc ακριβώς μετά τον αγώνα είπε ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο μέσα από το μονοθέσιο για το ποιος φταίει.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το αν θα ένιωθε πως θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό για να αποφύγει την επαφή και είπε:

“Έκανε το ίδιο πράγμα από την πρώτη προσπάθεια του να με περάσει μέχρι την δεύτερη. Το μόνο που άλλαξε,ήταν η επαφή,έπρεπε να βγω εκτός,και έχασα πολύ χρόνο.”

“Όπως είπε ο Max φρέναρε πιο βαθιά,δεν ξέρω αν τον έχασε τον έλεγχο η όχι,και μετά ήρθε η επαφή.”

“Ένιωσα πως είχα αρκετή πρόσφυση στην πρώτη προσπάθεια. Μπόρεσα να κρατηθώ και να μην χάσω την θέση μου,την δεύτερη φόρα δεν μπόρεσα γιατί πολύ απλά ήμουν έξω από την πίστα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).