Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Lelcerc – “Θα επιστρέψουμε πίσω στην πραγματικότητα”

Ο Charles Leclerc δήλωσε πως περιμένει να δεχτεί πίεση η Ferrari στο Paul Ricard, μετά τις 2 pole positions σε Μονακό και Μπακού.

Το 2021 έχει κυλήσει για τη Ferrari πολύ καλά, εν αντιθέσει με το 2020. Η Ιταλική ομάδα βρίσκεται στη 3η θέση στους κατασκευαστές με 94 βαθμούς. Ο Charles Leclerc πήρε 2 pole positions. Η πρώτη στον εντός έδρας αγώνα του στο Μονακό, ο οποίος συνδυάστηκε με εγκατάλειψη πριν την εκκίνηση του αγώνα. Στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ο Μονεγάσκος κατέκτησε την pole position με την πρώτη του προσπάθεια στο Q3. Δεύτερη προσπάθεια δεν υπήρξε ποτέ καθώς η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνιση της.

Ενόψει του Grand Prix της Γαλλίας, στην πίστα του Paul Ricard, o Leclerc δήλωσε πως δεν περιμένει να συμβεί μια επανάληψη της απόδοσης που είχε η Ferrari στο Μονακό και στο Μπακού

Πιστεύω πως θα είναι μια μικρή επιστροφή στην πραγματικότητα. Αυτά ήταν 2 Σαββατοκύριακα: στο Μονακό δεν περιμέναμε να ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί. Στο Μπακού πραγματικά δεν το περιμέναμε και ελπίζαμε να γυρίζαμε πίσω στην πραγματικότητα. Όμως πράγματι θεωρώ πως αυτό το τριήμερο δυστυχώς θα εκείνο, στο οποίο θα επιστρέψουμε πίσω στην πραγματικότητα και στο οποίο θα πιεστούμε λίγο παραπάνω, εν αντιθέσει με τα 2 προηγούμενα τριήμερα“.

Ο Charles Leclerc υποστήριξε πως δεν περίμενε την Ferrari να βρίσκεται τόσο μακριά από τη σειρά, πίσω από την Red Bull και την Mercedes.

Leclerc
Leclerc prepares for FrenchGP Free Practice sessions

Λοιπόν, πραγματικά εύχομαι να μην είμαστε εκτός βαθμών, αλλά όχι. Αισθάνομαι πως θα είμαστε πιθανότατα η τέταρτη ή η τρίτη ομάδα, η οποία θα παλέψει με την McLaren και την Alpha Tauri. Πάντοτε αυτές είναι οι ομάδες, με τις οποίες παλεύουμε. Αλλά θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά με τις top ομάδες, οι οποίες είναι η Mercedes και η Red Bull“, ξεκαθάρισε ο Leclerc στις δηλώσεις του.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.