Leclerc – “Πρέπει να πάρουμε τους μέγιστους βαθμούς”

Ο Charles Leclerc ανέφερε ότι δεν επέλεξε να παλέψει με τον Perez για να προστατεύσει τα ελαστικά του και είπε ότι η Ferrari πρέπει να πάρει το μέγιστο αύριο στον αγώνα

Η 2η θέση στο Sprint Race του GP Αζερμπαϊτζάν αφήνει μια ακρώς ικανοποιητική εικόνα για τον Charles Leclerc. Μετά από 3 Grand Prix με μέτρια απόδοση και 2 άτυχες εγκαταλείψεις, ο Μονεγάσκος έχει δείξει στο Μπακού, πως η επιχείρηση ανάκαμψης άρχισε, με ευχή όλων να μην υπάρξει άλλο πισωγύρισμα.

Στην εκκίνηση ο Leclerc ξεκίνησε από την πρωτοπορία, γνωρίζοντας ότι το DRS της RB19 είναι πάρα πολύ δυνατό στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού. Η προσπέραση του Russell στον Verstappen και η είσοδος του εικονικού πρώτα και μετά του κανονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, έδωσαν μια μικρή ανακούφιση στον ίδιο για την συνέχεια.

Στον 8ο γύρο η SF23 δέχθηκε την προσπέραση από την RB19 του Perez και εκεί καθορίστηκε το βάθρο για το σημερινό Sprint Race. Η πίεση στο τέλος από τον Verstappen, έριξε ένα μεγάλο καμπανάκι στο στρατόπεδο της Ferrari, ενόψει της δυσκολίας του αγώνα αύριο το μεσημέρι (σ.σ. στις 14:00 η εκκίνηση, ζωντανή μετάδοση από ANT1, ANT1+ και F1tvpro).

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μονοθέσιο. Επομένως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες και ίσως εκεί πε΄ρα, στα flaps“, απάντησε ο Leclerc, στην Naomi Schiff.

Παρόλα αυτά επιβεβαιώνεται σε έναν βαθμό αυτό που πιστεύαμε, το ότι η Red Bull έχει ακόμα το πάνω χέρι στον αγώνα αύριο. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε, το πόσο μακριά ήμασταν, όσον αφορά τον ρυθμό αγώνα, πριν από 2 αγώνες“.

Σήμερα κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός, όσον αφορά την απόδοση μας σαν ομάδα. Ακόμα δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε και εμείς να είμαστε, αλλά όπως προείπα, εάν η νίκη αύριο δεν είναι εφικτή, τότε απλά πρέπει να πάρουμε τους μέγιστους βαθμούς“.

Για την μάχη με τον Sergio Perez, ο Leclerc είπε τα εξής:

Δεν ήξερα το τι περίμενα να γίνει. Δεν έδωσα μάχη με τον Checo, διότι ήθελα να προσπαθήσω να προστατέψω τα ελαστικά μου. Γνώρισα από την αρχή ότι η διαχείρηση των ελαστικών, είναι το αδύνατο μας σημείο“.

Προσπάθησα να μείνω μέσα στο DRS του, ούτως ώστε να είμαι πιο κοντά του. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, όπως φάνηκε. Χάναμε πάρα πολύ προς το τέλος με το degradation. Ας δούμε τι είναι δυνατό να βελτιωθεί αύριο και θα τα δώσουμε όλα“.

Σήμερα δεν υπήρχε κάτι που μπορούσε να γίνει περισσότερο. Είμαι ευχαριστημένος με την 2η θέση. Θα προσπαθήσουμε να πάμε για τη νίκη αύριο, παρόλο που η Red Bull φαίνεται λίγο πιο γρήγορη“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS