Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – “Πολύ χαρούμενος με την γενική εικόνα μας στο τριήμερο”

Ο Charles Leclerc, o οποίος κατέλαβε την 5η θέση στο Ολλανδικό Grand Prix, εμφανίστηκε χαρούμενος με την γενική εικόνα της Ferrari στο Zandvoort και δήλωσε ανυπόμονος για τον επερχόμενο αγώνα της Monza.

Ο Leclerc, με την 5η θέση του έφτασε τους 92 βαθμούς, προσπερνώντας τον ομόσταυλό του, Carlos Sainz, στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο πιλότος της Ferrari, εμφανίστηκε ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του, ενώ δήλωσε πως ο ρυθμός του ήταν πολύ κοντά με τον ρυθμό του Pierre Gasly, ο οποίος τερμάτισε μπροστά του.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την γενική εικόνα μας μέσα στο τριήμερο. Το ότι έχουμε και τα 2 μονοθέσιά μας στους βαθμούς, είναι σίγουρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα.”

“Η εκκίνησή μου ήταν καλή, όμως από εκεί και πέρα, δεν θέλησα να πάρω πολλά ρίσκα. Νομίζω πως η μεγαλύτερη έκπληξη για όλους, ήταν το πόσο πολύ άντεξαν τα medium ελαστικά στην πίστα.”

“Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω πως ο συνδυασμός από μαλακά σε σκληρά ελαστικά, ήταν ο καλύτερος για εμάς. Ήμασταν πολύ κοντά σε αγωνιστικό ρυθμό με το μονοθέσιο μπροστά μας, όμως σήμερα ο ρυθμός μας δεν ήταν απλά αρκετός,” αναφέρει ο Leclerc.

O Charles Leclerc, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ατμόσφαιρα στην πίστα του Zandvoort, ενώ εμφανίστηκε ανυπόμονος για τον επερχόμενο αγώνα της Monza, στην ‘έδρα’ της Ferrari.

“Η ατμόσφαιρα στην πίστα ήταν καταπληκτική και ήταν πολύ όμορφο να βλέπεις τόσο κόσμο να ζητωκραυγάζει στις κερκίδες.”

“Ανυπομονώ να δω ακριβώς το ίδιο, σε κόκκινο χρώμα φυσικά, την επόμενη εβδομάδα στην Monza,” κατέληξε ο Leclerc.

H Ferrari, φεύγει από την Ολλανδία έχοντας αποκομίσει 16 βαθμούς, με το αποτέλεσμα αυτό να την βάζει στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 181,5 βαθμούς συνολικά, με την 4η McLaren να έχει 170.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Θωμάς Παπαζήσης

Λάτρης της Formula 1 και της οδήγησης γενικότερα. Αγαπώ την αρθρογραφία και είμαι ευγνώμων στη σελίδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γράφω για το αγαπημένο μου σπορ!