Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – “Η Red Bull εξέθεσε τη μεγαλύτερη αδυναμία μας”

Ο Charles Leclerc πιστεύει πως οι αδυναμίες της Ferrari έγιναν πολύ μεγαλύτερες καθώς έδινε μάχη για τη νίκη απέναντι στη Red Bull του Max Verstappen στο Σαουδαραβικό Grand Prix.

Ο Charles Leclerc είχε κατορθώσει να κρατήσει πίσω του τον Max Verstappen για πολλούς γύρους στη Σαουδική Αραβία, μέχρι που ο ταχύτατος ρυθμός της Red Bull στο τέλος του αγώνα βοήθησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή να φτάσει στην πρώτη του νίκη για το 2022, στο Jeddah Corniche Circuit.

Στα χαρακτηριστικά της πίστας συμπεριλαμβάνονταν τρεις συνεχόμενες ζώνες DRS στον μεσαίο και τον τελευταίο τομέα, οι οποίες έδιναν την ευκαιρία στον Verstappen να διατηρηθεί πολύ κοντά στον πρωτοπόρο Leclerc ενώ τα ταυτόχρονα είχε τον χρόνο ώστε να επιλέξει τον καταλληλότερο τρόπο έτσι ώστε να επιχειρήσει να τον προσπεράσει.

Ο Μονεγασκος οδηγός της Ferrari εξήγησε τι θεωρεί πως έλλειπε από το μονοθέσιο του κατά τη διάρκεια της μονομαχίας του με τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull: “Θεωρώ πως οι στιγμές κατά τις οποίες αντιμετωπίζαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, ήταν όταν ο Verstappen χρησιμοποιούσε το DRS. Διότι το βασικό μας πρόβλημα είναι στις ευθείες όπου είχαμε μεγάλη διαφορά στις τελικές ταχύτητες.”

“Ωστόσο ήμασταν πολύ γρήγοροι στις στροφές, όμως όχι όσο χρειαζόταν ώστε να εξισορροπηθεί η μεταξύ μας διαφορά. Οπότε από τη στιγμή που μπορούσε να χρησιμοποιήσει το DRS, τα πράγματα έγιναν λίγο πιο δύσκολα για εμάς.”

Αυτή τη φορά στη Σαουδική Αραβία, οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να κάνουν από ένα μοναδικό pit-stop, παρά την μεγάλη πίεση που ασκούνταν στα ελαστικά λόγω των συνεχών υψηλών ταχυτήτων, κάτι το οποίο δεν περίμεναν οι ομάδες μετά τα τις δοκιμές της Παρασκευής.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν η φθορά των ελαστικών επηρέασε τον αγώνα του με αποτέλεσμα να χάσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ο Leclerc απάντησε: “Σχετικά με την διαχείριση των ελαστικών δε θεωρώ πως κάναμε κάτι λάθος.”

“Ναι, δε θεωρώ πως αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε τη νίκη.”

“Εκείνοι ήταν απλά πιο σταθεροί, όμως το πρώτο μέρος του αγώνα λίγο πιο δύσκολο. Θεωρώ πως κάναμε πολύ καλή δουλειά με τη διαχείριση της μέσης γόμας, διότι δεν ήταν εύκολο το να ακολουθείς τον Checo [Perez].”

“Ωστόσο, προς το τέλος είχαμε αρκετά καλό ρυθμό με εκείνα τα μεσαία ελαστικά. Όμως έπειτα με τη σκληρή γόμα ένιωθα καλά και ένιωθα πως οποιαδήποτε στιγμή είχα τη δυνατότητα να διατηρήσω τη διαφορά μου από τον Max.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC