Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ένα βήμα μπροστά η φετινή Ferrari – Leclerc

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η πρόσθετη ευελιξία στο φετινό μονοθέσιο της Ferrari θα βοηθήσει την ομάδα να βελτιώσει την απόδοση της. Σε πίστες όπου πέρυσι δυσκολεύτηκε.

Η περσινή Ferrari αν και αποδείχθηκε γρήγορη, ήταν ασυνεπής στην απόδοση της λόγω του πολύπλοκου σχεδιασμού της. 

Αλλά ο Leclerc είναι αισιόδοξος ότι η φετινή SF1000 θα έχει ένα μεγαλύτερο εύρος στο set-up της που θα βοηθήσει σε διαφορετικούς τύπους πιστών.

Έχει γίνει πολύ δουλειά στο παρασκήνιο.” δήλωσε ο Leclerc.

Την περσινή χρονιά σημειώθηκαν όλα μου τα σχόλια οπότε προφανώς τώρα με ξέρουν καλύτερα ως οδηγό και τι χρειάζομαι για να αποδώσω στο καλύτερο μου στην πίστα.

Προσπάθησαν να έχουν ευελιξία στο set-up του μονοθεσίου ώστε να ταιριάξει στο οδηγικό μου στυλ. Κάτι το οποίο θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά για φέτος. Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά.”

Σίγουρα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο set-up την φετινή χρονιά και αυτό είναι πάντα καλό και για τους δύο οδηγούς. Επειδή προσαρμόζουμε τις λεπτομέρειες περισσότερο στο μονοθέσιο που οδηγούμε.

Δεν πιέσαμε το μονοθέσιο ακόμα αλλά ξέρουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και αυτό είναι γεγονός.”

Ερωτηθείς αν αυτή η προσέγγιση έχει με κάνει με το διαφορετικό στυλ οδήγησης μεταξύ των δύο οδηγών. Ο Leclerc απάντησε:” Ναι και όχι.”

Δεν νομίζω ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που το κάναμε αυτό. Ο κύριος λόγος είναι επειδή πέρυσι είδαμε ότι σε κάποιους αγώνες ήμασταν πολύ δυνατοί. Ενώ σε κάποιους άλλους δυσκολευόμασταν λίγο περισσότερο.”

Και για να έχουμε την δυνατότητα να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο σε διαφορετικές πίστες. Χρειαζόμασταν περισσότερη ευελιξία από την άποψη του set-up.

Σίγουρα θα μας βοηθήσει αλλά δεν είναι λες και θα πηγαίνουμε απο το ένα άκρο στο άλλο στο στυλ οδηγησης μας. Απλα θα μας βοηθησει σε πιστες που δυσκολευόμασταν πέρυσι.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).