Leclerc- “Ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε”

Leclerc

O Charles Leclerc ελπίζει πως μπορεί να επανέλθει με μια νίκη στο GP Αμερικής, αφού έχασε από τον Lewis Hamilton στο Sprint Race

Έχοντας παραταχθεί στην δεύτερη θέση, o Lecleerc προσπάθησε να προκαλέσει τον pole sitter, Max Verstappen στην πρώτη στροφή. ο Ολλανδός υπερασπίστηκε την θέση του ενώ ο Hamilton που έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση πάλεψε με τον Charles Leclerc για την δεύτερη θέση.

Μετά από ένα μικρό διάστημα, ο Hamilton εξασφάλισε την δεύτερη θέση και η κατάταξη αυτή διατηρήθηκε για όλον τον αγώνα, με τον Leclerc να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Μιλώντας για την μάχη του με τον οδηγό της Mercedes στο Sprint Race του GP Αμερικής, o Leclerc ανέφερε τα εξής:

Υπήρχε μια ευκαιρία στην εκκίνηση, για να προσπεράσω τον Max Verstappen. Αλλά προφανώς ήταν δύσκολο και έχασα την θέση μου από τον Lewis. Αλλά είχαν πιο καλό ρυθμό σήμερα. Περιμέναμε ότι θα ήταν καλύτεροι σήμερα, και ήταν. Επομένως πρέπει να καταλάβουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε για να τα πάμε καλύτερα αύριο“.

Ενώ η SF-23 του Leclerc φόραγε την μέση γόμα στο Sprint Race, o συναθλητής του στη Ferrari, Carlos Sainz, ήταν ο μόνος οδηγός στο grid που έτρεχε με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα. Η στρατηγική αυτή δεν είχε αποτέλεσμα για τον Sainz,

Ωστόσο ο Leclerc πιστεύει πως τα δεδομένα κι από τους δύο οδηγούς θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πιθανότητες της Ferrari για μια νίκη σήμερα στον αγώνα του GP Αμερικής

Θέλω να πω, στο τέλος έχουμε πολλά δεδομένα να αναλύσουμε, έχοντας διαφορετικές στρατηγικές για τα δύο μονοθέσια“, εξήγησε ο Μονεγάσκος, ο οποίος θα εκκινήσει από την πρώτη θέση την Κυριακή.

Νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει λίγο, επειδή γνωρίζουμε πως συμπεριφέρονται να μαλακά ελαστικά, για αύριο. Ελπίζω να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε αύριο“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts