Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – “Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κερδίσουμε”

Ο poleman του GP Σιγκαπούρης, Charles Leclerc δήλωσε ότι η Ferrari μπορεί να κερδίσει τον αγώνα του GP Σιγκαπούρης και παραλλήλα θέλει να αφήσει πίσω του τα όσα έγιναν το 2019

Η δεύτερη ημέρα του GP Σιγκαπούρης έκλεισε ιδανικά για τον Charles Lelcerc. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές, κερδίζοντας στις μεικτές συνθήκες τους αντιπάλους του. Ο Leclerc ήταν ταχύτερος και στο FP3, δείχνοντας με νόημα το τι μπορεί να κάνει στον αυριανό αγώνα, σε περίπτωση βροχής.

Ο Leclerc θέλει να κερδίσει τον αγώνα του GP Σιγκαπούρης, προκείμενου να αφήσει πίσω την λάθος στρατηγική της ομάδας του που είχε ως αποτέλεσμα του 2019 να χάσει την νίκη από τον teammate του τότε, Sebastian Vettel

Προφανέστατα και ήταν εκείνη η ημέρα άκρως εκνευριστική. Την θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Κοιτάζοντας το χρόνο πίσω ήταν μάλλον η σωστή απόφαση, γιατί μας βοήθησε να κάνουμε το 1-2, που πιθανότατα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς αυτό. Εάν συμβεί και αύριο αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι τόσο απογοητευμένος όσο το 2019, γιατί είμαι εδώ για να κερδίσω και το μόνο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να κερδίσω αύριο. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ας δούμε τι θα κάνουμε ως Ferrari“.

Όσον αφορά την επίδοση του στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, ο Leclerc ανέφερε τα εξής:

Ήταν πραγματικά πολύ ξεχωριστική η σημερινή ημέρα. Με τις συνθήκες να αλλάζουν συνεχώς, οι κατατακτήριες ήταν δύσκολες και συναρπαστικές ταυτόχρονα. Ήμασταν πολύ γρήγοτοι με τα ενδιάμεσα στο Q1 και στο Q2. Στο Q3 ξεκινήσαμε από το μηδέν, όταν βάλαμε τα σλικ. Υπήρχαν στην πίστα μερικά σημεία με νερό και έπρεπε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που υπήρχαν εκείνη την στιγμή“.

Leclerc

Ωστόσο σε γενικές γραμμές κατάφερα και έκανα έναν τέλειο γύρο και αυτό είχε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα. Ειδικότερα έχοντας στο μυαλό μας την απόδοση μας την Παρασκευή. Κάναμε πολύ λίγους γύρους εχθές, λόγω προβλήμάτων με το μονοθέσιο. Παρόλα αυτά ανακάμψαμε και τα πήγαμε καλά“.

Δεν έχουμε πολλά δεδομένα για τον αγώνα αύριο. Ωστόσο εάν κάνουμε τέλεια την δουλειά μας αύριο, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κερδίσουμε“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.