Ήμουν αρκετά ανυπόμονος πριν πάω στην Ferrari – Leclerc

O Charles Leclerc λέει ότι η υπομονή είναι είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έμαθε στην πρώτη του χρονιά στην Ferrari καθώς παραδέχθηκε πως ήταν “αρκετά ανυπόμονος” πιο πριν.

Έχοντας κερδίσει τίτλους στο GP3 και στην Formula 2, ο Μονεγάσκος μετά από μία χρονιά στην Alfa Romeo αντικατέστησε τον Kimi Raikkonen στην Ferrari.

Στην πρώτη του χρονιά με την Ιταλική ομάδα κατέκτησε δύο νίκες και επτά pole positions ενώ στην τελική κατάταξη τερμάτισε μπροστά από τον teammate του και τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το πιο σημαντικό μάθημα που έμαθε στην Ferrari κατά την διάρκεια του 2019 απάντησε: “Νομίζω η υπομονή. Η υπομονή είναι κάτι πολύ σημαντικό και κάτι στο οποίο δυσκολεύτηκα στο παρελθόν.”

“Αλλά έμαθα με την Ferrari ότι την χρειάζεσαι καθώς προφανώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Μερικές φορές χρειάζεσαι λίγη υπομονή για να μάθεις από τον καλύτερο, από τον Seb και από την ομάδα.”

“Πρέπει να περιμένεις λίγο κάποιες φορές. Ήμουν λίγο ανυπόμονος πριν.”

Ο Leclerc υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2024 ωστόσο δήλωσε πως ακόμα του είναι δύσκολο να πιστέψει ότι είναι οδηγός της Ferrari.

“Είναι ωραία, είναι πολύ ωραία.” είπε.

“Ακόμα και αν οδηγαω ήδη ένα χρόνο για την Ferrari, έχω ένα ιδιαίτερο συναίσθημα κάθε φορά που φοράω τα κόκκινα.”

“Μου είναι ακόμα δύσκολο να πιστέψω ότι βρίσκομαι εδώ. Είναι τιμή μου και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα.”

Ο 22χρονος οδηγός επιμένει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα από το παρελθόν καθώς τα προηγούμενα λάθη του τον βοήθησαν να γίνει ο οδηγός που είναι σήμερα.

“Σίγουρα έκανα κάποια λάθη κατά την διάρκεια της καριέρας μου αλλά αυτά με έκαναν τον οδηγό που είμαι σήμερα. Έμαθα από αυτά τα λάθη.” είπε ο Leclerc.

“Οπότε όχι δεν θα άλλαζα τίποτα καθώς με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα.”

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS