Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Lawrence Stroll – “Ο Lance ήταν απλά πολύ άτυχος”

Αποφασισμένος να κάνει την Aston Martin να γίνει μία κορυφαία ομάδα, ο Lawrence Stroll εκτιμά ότι ο γιός του, o Lance, δεν μπόρεσε το 2023 να αποδείξει το τι είναι ικανός να κάνει πίσω από το τιμόνι της AMR23.

Οι δηλώσεις του Lawrence Stroll είναι αρκετά σπάνιες, αφού ο ιδιοκτήτης της Aston Martin αφήνει την ηγετική ομάδα που δημιούργησε να κάνει τη δουλειά. Ο Καναδός επιχειρηματίας έχει ωστόσο ως συνήθεια να μιλάει για σημαντικά θέματα, όπως έκανε μιλώντας στο Βρετανικό τύπο Sky Sports λίγο πριν το Grand Prix Αμερικής. Ήταν ευκαιρία μεταξύ άλλων να συζητηθεί το θέμα τον οδηγών της Βρετανικής ομάδας, και του γιού του, ο οποίος περνάει μία δύσκολη περίοδο.

“Ο Lance ξεκίνησε την χρονιά με δυσκολίες, κάνοντας μισή ντουζίνα αγώνες με κάταγμα και στους δύο καρπούς, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο”, υπογραμμίζει ο Lawrence Stroll. “Αλλά έκανε πραγματικά ηρωική δουλειά, και ήταν πολύ άτυχος. Γνώρισε 9 εγκαταλείψεις, λόγω μηχανικών βλαβών, μιας δυσλειτουργίας της πίσω αεροτομής [στην Suzuka]. Τα μισά Grand Prix δεν απεικονίζουν το τι είναι πραγματικά ικανός να κάνει, ήταν απλά πολύ άτυχος.”

Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel, φέτος ο Lance Stroll υποδέχτηκε τον Fernando Alonso, ο οποίος κατάφερε γρήγορα να ενώσει την ομάδα γύρω του, με κλειδί τα φανταστικά αποτελέσματά του. Μία επιτυχία για την οποία χαίρεται ο επικεφαλής της ομάδας χωρίς να γνωρίζει αν η περιπέτεια θα συνεχιστεί πέρα από το 2024.

“Πρόσφερε πολλά”, επιμένει λέγοντας για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. “Είναι γεμάτος ενέργεια, σαν να είναι 22 χρονών, είναι πολύ προσηλωμένος σε αυτό που κάνει, έχει πολύ κίνητρο, φυσικά πολύ ταλαντούχος, και είναι ένας φανταστικός εκπρόσωπος για την εταιρεία […] Όλα είναι δυνατά [για το μέλλον]. Για την ώρα, έχει συμβόλαιο μαζί μας μέχρι του χρόνου, και είμαστε πολύ χαρούμενοι μ’αυτό”

Με επτά βάθρα μέχρι στιγμής στην σεζόν 2023 της Formula 1, η Aston Martin ανέβηκε σε επίπεδο, αλλά έχει ως στόχο να πάει ακόμα πιο πέρα έχοντας την θέληση να γίνει ένα top team. Θα μπορέσει να βασιστεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο πού έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί η κατασκευή του, και σε αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις.

“Το φετινό μονοθέσιο έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιό μας που είναι 33 ετών, το μονοθέσιο για το 2024 θα κατασκευαστεί στις καινούριες εγκαταστάσεις μας και είναι μία ριζική αλλαγή”, υπενθυμίζει ο Lawrence Stroll. “Πρόκειται πραγματικά για την ύπαρξη μιας κορυφαίας εγκατάστασης για μια κορυφαία εταιρεία. […] Είναι η σκληρή δουλειά που δίνουμε όλοι μαζί. Είμαστε μια ομάδα με 750 – 800 άτομα προσωπικό στο Silverstone, οπότε θέλουμε το καλό leadership, το καλό όραμα, το καλό σχέδιο, και σκληρή δουλειά.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολλή μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!