Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Latifi: Αυτό που με σόκαρε ήταν ο ακραίος τόνος του μίσους και των απειλών θανάτου που δέχτηκα

Ο Nicholas Latifi έσπασε τη σιωπή του για να αποκαλύψει ότι έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του για το ρόλο του στην αμφιλεγόμενη απόφαση για τον τίτλο της F1 στο Άμπου Ντάμπι.

Ο οδηγός της Williams Latifi τράκαρε στη στροφή 14 με πέντε γύρους να απομένουν, προκαλώντας μια περίοδο με αυτοκίνητο ασφαλείας που οδήγησε σε εκτεταμένη κριτική προς τη FIA. 

Όταν αποσύρθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Max Verstappen το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πήρε τη νίκη στον αγώνα, και μαζί το παρθενικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα, από τον Lewis Hamilton, ο οποίος είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια. 
 
Ο τερματισμός προκάλεσε βιτριόλι κατά του Latifi στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μιλώντας για πρώτη φορά μετά τον αγώνα, ο Καναδός επιβεβαίωσε ότι είχε γίνει στόχος στο διαδίκτυο. 
 
“Μόλις έπεσε η καρό σημαία, ήξερα πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, ανέφερε σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

“Το γεγονός ότι θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερο να διαγράψω το Instagram και το Twitter από το τηλέφωνό μου για λίγες ημέρες λέει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πόσο σκληρός μπορεί να είναι ο διαδικτυακός κόσμος. 
 
“Το μίσος, οι προσβολές και οι απειλές που ακολούθησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν με εξέπληξαν πραγματικά, καθώς είναι απλά η σκληρή πραγματικότητα του κόσμου στον οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή
 
“Δεν μου είναι άγνωστο να με σχολιάζουν αρνητικά στο διαδίκτυο, νομίζω ότι κάθε αθλητής που αγωνίζεται στην παγκόσμια σκηνή γνωρίζει ότι βρίσκεται υπό ακραία παρακολούθηση και αυτό είναι κάτι που έρχεται μαζί μερικές φορές. 

“Όμως, όπως έχουμε δει ξανά και ξανά, σε όλα τα διαφορετικά αθλήματα, αρκεί ένα περιστατικό τη λάθος στιγμή για να ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε αναλογία και να βγουν τα χειρότερα από τους ανθρώπους που είναι οι λεγόμενοι “οπαδοί” του αθλήματος. Αυτό που με σόκαρε ήταν ο ακραίος τόνος του μίσους, της κακοποίησης και ακόμη και των απειλών θανάτου που δέχτηκα. 
 
“Αναλογιζόμενος τι συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα, υπήρχε πραγματικά μόνο μια ομάδα ανθρώπων από τους οποίους έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη για την αποτυχία: η ομάδα μου. Το έκανα αμέσως μετά. Όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν ήταν εκτός του ελέγχου μου. 

“Κάποιοι είπαν ότι αγωνιζόμουν για μια θέση που δεν είχε σημασία με λίγους γύρους να απομένουν. Αλλά είτε αγωνίζομαι για νίκες, βάθρα, βαθμούς ή ακόμα και για την τελευταία θέση, πάντα θα τα δίνω όλα μέχρι την καρό σημαία. Είμαι ο ίδιος με κάθε άλλον οδηγό στο grid από αυτή την άποψη. 
 
“Όσοι δεν καταλαβαίνουν ή δεν συμφωνούν με αυτό, δεν έχω πρόβλημα. Μπορείτε να έχετε τη γνώμη σας. 
 
“Αλλά το να χρησιμοποιούν αυτές τις απόψεις για να τροφοδοτήσουν το μίσος, την κακοποίηση και τις απειλές βίας, όχι μόνο προς εμένα, αλλά και προς τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, μου λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αληθινοί οπαδοί του αθλήματος” 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.