ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Λανθασμένοι υπολογισμοί κόστισαν αρκετά για τους οδηγούς της Mercedes

Ο οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas είπε πως το πρόβλημα με την ψύξη προήλθε από λανθασμένους υπολογισμούς και ήταν πιο δύσκολα από ότι ήταν αναμενόμενο.

Οι Bottas και Hamilton έπρεπε να διαχειρίζονται τις θερμοκρασίες των κινητήρων τους,κάνοντας μεγάλη χρήση στην στρατηγική του Lift and Coast.

Ο Bottas ήταν δεύτερος στην αρχή. Αλλά τερμάτισε κατακτώντας την τρίτη θέση πίσω από τους Verstappen και Leclerc,ίσα που μπόρεσε να καταφέρει να αποφύγει τον επιτιθέμενο Sebastian Vettel.

Ο Φιλανδός αποκάλεσε τον αγώνα από τους δυσκολότερους υπό τους όρους να πρέπει να προσέχει τον κινητήρα.

“Ξέραμε πως θα είχε πολύ ζέστη,αλλά το υπολογίσαμε και λίγο λάθος.”Είπε ο Bottas.

“Νομίζω πως και οι χρόνοι για το υπολογισμένο lift and coast δεν ήταν ακριβείς. Όσο πιο πολύ χρειαζόταν να κάνουμε lift and coast,χάναμε πιο πολύ χρόνο από ότι υπολογίζαμε.

“Για έμενα ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας από άποψη θερμοκρασιών,δεν χρειάστηκε πότε να διαχειριστώ τόσο πολύ.”

“Ωστόσο δεν μπορούσαμε να έχουμε τους κινητήρες στην μεγαλύτερη ισχύ,λόγο των θερμοκρασιών,οπότε μας κόστισε αρκετό χρόνο στους γύρους μας.”

“Ήταν περίεργο να επιτεθώ και να αμυνθώ ήταν σχεδόν αδύνατον. Όταν ένα μονοθέσιο ήταν αρκετά κοντά έβγαιναν μεγαλύτερες προειδοποιήσεις στην οθόνη του τιμονιού.”

“Είναι ένας αγώνας που πρέπει να μάθουμε από αυτόν και να κάνουμε αναβαθμίσεις. Γιατί θα υπάρχουν περισσότεροι αγώνες που θα είναι τόσο ζεστοί.”

Mercedes
O οδηγός της Mercedes δήλωσε συγκεκριμένα ήταν δύσκολο όταν βρισκόταν σε απόσταση DRS από άλλα μονοθέσια.

“Ήταν αρκετά ευαίσθητο,ήμασταν όλη την ώρα στο όριο. Με αυτόν τον κινητήρα πρέπει να κάνουμε πολλούς αγώνες ακόμα,οπότε πρέπει να παίζουμε στην ασφαλή μεριά. Με τις συνθήκες του αγώνα και όσα χρειάστηκε να κάνουμε,είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο βάθρο,γιατί ήταν πολύ κοντά με τον Sebastian στο τέλος.”

“Αν είχε περισσότερους γύρους ο αγώνας θα ήταν δύσκολο να τον κρατήσω πίσω μου. Ήταν καθαρά γρηγορότερος με την διαχείριση που είχα να κάνω αλλά είχε και πιο φρέσκα ελαστικά.”

Ήταν μια θετική μέρα,να είσαι στο βάθρο και να πίνεις δωρεάν σαμπάνια,είναι ωραίο.”

“Είμαι δεύτερος στο πρωτάθλημα,και ο στόχος μου είναι να κλείσω το κενό στους πόντους,κατέκτησα τον στόχο μου,θα ήταν καλύτερα να είμαι πιο ψηλά στο βάθρο αλλά θα μπορούσε να ήταν ένα χειρότερο σαββατοκύριακο απόν μεριά των πόντων.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).