L.Hamilton: “Εφιαλτικές αρκετές στιγμές με τη Ferrari φέτος”

Στην επόμενη σεζόν και τη νέα ‘γενιά’ μονοθεσίων έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για επιτυχίες στη συνεργασία του με τη Ferrari o Lewis Hamilton, αφού φέτος δείχνει πιο αργός από τον Leclerc στην πλειοψηφία των αγώνων, και δεν έχει ανέβει στο βάθρο μετά τα πρώτα 21 Grand Prix

Τις αναμενόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε ξεκινά συνεργασία με τη Ferrari, έχει συναντήσει φέτος ο Lewis Hamilton.

O Βρετανός αποφάσισε στα 40 του χρόνια να αλλάξει περιβάλλον. Aπό την απόλυτα επιτυχημένη θητεία του στη Mercedes, φόρεσε τα κόκκινα που πάντα ήθελε παίρνοντας ένα ρίσκο.

Το ρίσκο αυτό δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την συλλογή ενός ακόμα Τίτλου με τη Ferrari ώστε να φτάσει στους 8. Συμβαδίζει όμως με την επιλογή να δοκιμάσει τον κινητήρα της Ferrari, όταν σε όλη του καριέρα οδηγεί αυτούς της Mercedes.

Επίσης, το timing που αποφάσισε να συνεργαστεί με τους κόκκινους δεν είναι ιδανικό, καθώς η Ferrari έχει δείξει εμπιστοσύνη στον Charles Leclerc όλα αυτά τα χρόνια. Επομένως, ο Ham ήξερε πως δε θα πάει σε ένα περιβάλλον που στις αποφάσεις θα έχει πάντοτε τον πρώτο λόγο.

‘Πληγή’ τα Σάββατα

Mεγάλο φετινό πρόβλημα για τον Hamilton αποτελούν οι Κατατακτήριες Δοκιμές. Για τον απόλυτο recordman σε αυτή την κατηγορία με 104 Pole Positions, η συνθήκη να είναι ο Leclerc πιο μπροστά από αυτόν σε 16 από τα 21 Grand Prix είναι απογοητευτική. Σχεδόν μη αποδεκτή.

Η καλύτερη παρουσία του Hamilton ήταν η 3η θέση στο Mexico προ δύο εβδομάδων, τη στιγμή που ο Leclerc έχει 8 εκκινήσεις στην πρώτη τριάδα σε όλη τη σεζόν.

Σε δηλώσεις μετά το πρόωρο φινάλε στο Interlagos, o Lewis Hamilton δε δίστασε να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του:

Αντιμετωπίζω έναν εφιάλτη πολλές φορές φέτος. Αγωνίζομαι για μια καταπληκτική ομάδα, μα δε μπορούμε να ‘βγάλουμε’ στην πίστα την πρόοδο που (θεωρούμε ότι) κάνουμε“.

Είναι πολύ κρίμα για μένα γιατί αγαπώ τη Βραζιλία. Έχω περάσει υπέροχες στιγμές σε αυτή την πίστα, αλλά αυτή τη φορά δε κατάφερα να κάνω κάτι“.

”Εγώ θα συνεχίσω να προπονούμαι, να έχω φιλοδοξίες και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Αν και είναι μια σεζόν με άσχημη εξέλιξη, δε πρέπει να τα παρατάμε ποτέ…”

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts