Το βάθρο στην Γερμανία ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας μου – Kvyat

O Daniil Kvyat λέει ότι το βάθρο του στο περσινό Γερμανικό Grand Prix ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του.

Εκκινώντας 14ος σε ένα βρόχινο Γερμανικό αγώνα κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση. 

Μιλώντας στον διευθυντή της Pirelli Mario Isola, ο Kvyat είπε ότι μέχρι σήμερα αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του στους αγώνες.

Έχω κάνει ήδη τόσους πολλούς αγώνες που δεν τους θυμάμαι όλους.” είπε. 

Στα καρτ υπήρχαν κάποιοι καλοί αγώνες όπου είχα προβλήματα στις κατατακτήριες και δεν μπορούσα να συμμετάσχω και ξεκινούσα τελευταίος ανάμεσα σε 100 άτομα και  πάλι κατάφερνα να κερδίσω. Ήταν από τις καλύτερες αναμνήσεις μου στα καρτ.”

Μετα στις Junior κατηγορίες είναι δύσκολο να πω. Οι λίγοι μου αγώνες στο GP3 ήταν αρκετά δυνατοί, τους θυμάμαι πολύ καλά και στην Formula 3 στο Zandvoort για παράδειγμα κέρδισα τον αγώνα. Ήταν πολύ ωραία για εμένα.

Αλλα και στην Formula Renault. Κανείς τόσους πολλούς αγώνες στις Junior κατηγορίες που κάποιοι είναι πραγματικά ωραίοι.

Μία φορά εκκίνησα από την 20η θέση στην Βαρκελώνη, η οποία δεν είναι μία φιλική πίστα για προσπεράσεις και ήταν στεγνή αλλά κατάφερα να τερματίσω τρίτος. Τον θυμάμαι πολύ καλά και αυτόν τον αγώνα.”

Στην Formula 1, προφανώς όλοι σε κοιτάζουν με μικροσκόπιο οπότε όλοι ξέρουν τους αγώνες σου. Αλλά κανένας δεν θυμάται τους αγώνες σου από τις μικρότερες κατηγορίες.”

Στην Formula 1 είναι δύσκολο να πω, υπήρξαν μερικοί αγώνες που το να τερματίζεις ένατος ή δέκατος είναι πιθανόν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εκείνη την μέρα. Πιθανών το βάθρο μου με την Toro Rosso την προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δυνατό. Οπότε ίσως αυτό να ήταν το μεγαλύτερο μου επίτευγμα.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS