“Ξύπνησε” για πρώτη φορά η MCL35M !

Το νέο μονοθέσιο της McLaren για το 2021 με όνομα MCL35M, είναι το πρώτο εκ των φετινών μονοθεσίων, το οποίο έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε για πρώτη φορά.

Ο νέος διεκδικητής της πλέον McLaren-Mercedes, έχει όνομα MCL35M και χθες πήρε για πρώτη φορά εμπρός στο McLaren Technology Center (MTC).

Το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου με τον κινητήρα της Renault. Είναι το πρώτο μονοθέσιο της McLaren με κινητήρια μονάδα της Mercedes, μετά το MP4-29 του 2014.

Για να μειώσουν τα έξοδα από την τελευταία χρόνια με τους τωρινούς κανονισμούς, η ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν λίγες αναβαθμίσεις στα νέα τους μονοθέσια. Ωστόσο, ο υπεύθυνος παραγωγής της Mclaren Piers Thynne, είπε πως η τοποθέτηση της νέας κινητήριας μονάδας της Mercedes, ανάγκασε την ομάδα να προχωρήσει σε περισσότερες αλλαγές σε σχέση με της υπόλοιπες ομάδες.

“Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν σχεδόν τα ίδια με τα περσινά τους μονοθέσια. Ωστόσο η αλλαγή μας σε κινητήριες μονάδες της Mercedes αλλάζει τα πράγματα για εμάς.” είπε. “Χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, συγκεκριμένα να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο μονοθέσιο. Ο αριθμός των νέων κομματιών και ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιήσουμε στην MCL35M, είναι παρόμοιος με αυτών της MCL35.

“Το πίσω μέρος του σασί και του κιβώτιου ταχυτήτων γύρω από τον κινητήρα έχει αλλάξει σημαντικά. Αυτό συνέβη διότι για να τοποθετήσεις μία διαφορετική κινητήρια μονάδα, πρέπει όπως είπα να αλλάξεις σχεδόν όλη την αρχιτεκτονική του μονοθεσίου. Πρέπει να αλλάξει όλη η διάταξη στο σύστημα ψύξης και της κυκλοφορίας του αέρα. Όλα αυτά τα έχουμε αλλάξει όπως και όλες τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS