Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Krack: “Οι αλλαγές του μονοθεσίου μας δυσκολεύουν τον Stroll”

Η Aston Martin θέλει να “αποδείξει” ότι οι πρόσφατες δυσκολίες του Lance Stroll στη Formula 1 είναι αποτέλεσμα των αλλαγών στα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου πριν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάκαμψης των επιδόσεων του Lance.

Ο Stroll περνάει μια δύσκολη περίοδο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αφού δεν έχει πάρει ούτε έναν βαθμό στους πέντε τελευταίους αγώνες και έχει μείνει εκτός Q1 στους τέσσερις τελευταίους αγώνες.

Μιλώντας στο Γκραν Πρι του Κατάρ, ο Stroll άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένες αλλαγές στη συμπεριφορά του μονοθεσίου της Aston Martin F1, ειδικά ο τρόπος με τον οποίο το πίσω μέρος φαινόταν να είναι λιγότερο σταθερό από ό,τι πριν, δεν ήταν καλές για τον ίδιο.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin, Mike Krack, γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Stroll αυτή τη στιγμή, αλλά δήλωσε ότι η ομάδα πρέπει να είναι σίγουρη για το ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα του Καναδού πριν μπορέσει να τα αντιμετωπίσει.

“Όταν του ζητήθηκε να προσδιορίσει ποιες αλλαγές στο μονοθέσιο με το οποίο αγωνιζόταν ο Stroll, ο Krack είπε: “Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να το αποδείξουμε.”

Το γεγονός είναι ότι έχει χάσει λίγο την ανταγωνιστικότητά του και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε.

Έχουμε υποψίες και ενδείξεις, και νομίζω ότι σε αυτό αναφέρεται ο Lance. Αλλά στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε τις ανάλογες αλλαγές και να δούμε, αν αυτό επιβεβαιωθεί, ότι αν το βελτιώσεις αυτό, βελτιώνεται και αυτός“.

Μιλώντας πρόσφατα για το αν οι αλλαγές του AMR23 δεν του ταιριάζουν, ο Stroll είπε: “Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που χρείζουν βελτίωση. Πάντα υπάρχουν πράγματα σε κάθε μονοθέσιο, εννοώ, αλλά νομίζω ότι όταν το μονοθέσιο ήταν πραγματικά καλό φέτος, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Απλά πρόσφατα ήταν λίγο πιο δύσκολο“.

Μέρος της εξήγησης για την αλλαγή προέρχεται από τις “παρενέργειες” της αναβάθμισης με τις οποίες η Aston Martin παλεύει και υποψιάζεται ότι έχουν επηρεάσει τη συνολική της φόρμα.

Ο Stroll πρόσθεσε: “Νομίζω ότι πήραμε κάποιες κατευθύνσεις με τη φιλοσοφία, φέρνοντας αναβαθμίσεις αεροδυναμικά, που δεν νομίζω ότι μας έκαναν να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός που ελπίζαμε.”

Έτσι, προσπαθούμε να το καταλάβουμε τι γίνεται και να φέρουμε αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο μέσα στη σεζόν για να το διορθώσουμε και να κάνουμε το μονοθέσιο πιο προβλέψιμο και πιο εύκολο στην οδήγηση. Νομίζω ότι τώρα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν χαθεί

Το θέμα είναι να καταλάβουμε το γιατί. Θεωρητικά, θέλεις να κάνεις το μονοθέσιο να πηγαίνει πιο γρήγορα, αλλά νομίζω ότι μπορεί να προσθέσαμε συνολικά downforce, αλλά κάναμε το μονοθέσιο πιο δύσκολο στην οδήγηση“.

Η προσπάθεια της Aston Martin να λύσει τα προβλήματα του Stroll επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ο team-mate του Fernando Alonso είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την αντιμετώπιση ενός πιο χαλαρού πίσω μέρους.

Ο Ισπανός έχει ένα μοναδικό στυλ οδήγησης που του επιτρέπει να ισορροπεί τέλεια την AMR23, και είναι κάτι που δεν είναι κάτι με το οποίο όλοι οι οδηγοί αισθάνονται άνετα.

Στην ερώτηση αν η προσπάθεια της Aston Martin να βοηθήσει τον Stroll έγινε πιο δύσκολη από το γεγονός ότι ο Alonso είναι τόσο άνετος, ο Krack είπε: “Όχι, νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας συνήθως δεν μπαίνεις εντελώς σε τόσο μικρές λεπτομέρειες όσον αφορά την κατανόηση.”

Στην περίπτωσή μας, όταν έχεις δυσκολίες, συνήθως μαθαίνεις περισσότερα και μπαίνεις σε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ό,τι θα έκανες αν ήσουν μια χαρά. Είναι το φυσιολογικό. Και νομίζω ότι θα περάσουμε από μια σπουδαία άσκηση μάθησης από αυτή την άποψη“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr