ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Williams – Κοντά σε συμφωνία κινητήρων με την Mercedes

H Williams είναι κοντά στο να κλείσει συμφωνία προμήθειας κινητήρων με την Mercedes πέραν του τέλους του επόμενου έτους, όπως ανέφερε η αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας Claire Williams.

Το συμβόλαιο της ομάδας με βάση το Grove λήγει στο τέλος του 2020 και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συζητήσεις σχετικά με την οριστικοποίηση των λεπτομερειών ώστε να διατηρηθεί η συνεργασία άθικτη στην νέα εποχή της F1 Που ξεκινάει το 2021.

Ενώ υπήρχαν αναφορές την προηγούμενη βδομάδα ότι η ομάδα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο μα μεταβεί στους κινητήρες Renault. Η Williams κατέστησε σαφές ότι δεν έχει υπάρξει επαφή με τον Γάλλο κατασκευαστή για μελλοντική συμφωνία.

Ερωτηθείς για τις φήμες που ακούγονται σχετικά με τα σχέδια για τον κινητήρα της ομάδας η Williams είπε :

“Είδα τις εικασίες. Δεν μιλάμε με την Renault. Μιλάμε με την Mercedes, όπως ίσως περιμένατε και αυτές οι συζητήσεις πάνε καλά.”

“Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνάψουμε μία νέα συνεργασία μαζί τους έως και το 2021. Είναι φανταστικοί συνεργάτες μας.”

“Είναι πολύ, πολύ υποστηρικτικοί και όλοι γνωρίζουν ότι ο Toto ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 στην Williams και ως εκ τούτου έχουμε σπουδαία σχέση μαζί του. Θα ήθελα αυτή η σχέση να συνεχιστεί. “

Επίσης πρόσθεσε :” Είχαμε πάντα μία μεγάλη ιστορία με την Renault αλλά το μέλλον μας είναι με την Mercedes.”

Μία πτυχή της συνεργασίας που πρέπει να διευθετηθεί είναι αν η νέα συμφωνία με την Mercedes θα περιλαμβάνει και αλλά εξαρτήματα όπως το κιβώτιο ταχυτήτων ή η ανάρτηση.
Williams

Η Williams σκεφτόταν να πάρει το κιβώτιο της Mercedes για την φετινή χρονιά αλλά επέλεξε να συνεχίσει με το δικό της.

” Κάναμε μία διαδικασία αξιολόγησης την περασμένη χρονιά” πρόσθεσε η Williams.

“Κάναμε την ίδια αξιολόγηση και φέτος, πέρα από ότι συνέβη σε εμάς στις δοκιμές, για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε έναντι της αγοράς. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς που έχουμε καταλήξει.”

“Θα πάρουμε τώρα την απόφαση μας για το τι θα κάνουμε εμείς έναντι της εξωτερικής ανάθεσης. Είτε πρόκειται για την Mercedes είτε για εναλλακτικούς προμηθευτές.”

 “Αλλά αυτό εξαρτάται από την ικανότητα που έχουμε στην Williams και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα σε σχέση με το τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι καλύτερα. Αλλά το 2021 θα φέρει είναι μία στροφη με το πώς μπορούν οι ομάδες να συνεργαστούν ούτως ή άλλως και θέλουμε να κλείσουμε αυτές τις συνεργασίες.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).