Ο Max Verstappen κλήθηκε να δει τους αγωνιστικές καθώς φαίνεται να έκανε τον ταχύτερο του με τις κίτρινες σημαίες να κυματίζουν.
Ο Verstappen νίκησε τις Ferrari των Charles Leclerc και Sebastian Vettel για την pole position, αλλά πέτυχε τον ταχύτερο του περνώντας μπροστά από σημείο σύγκρουση του Valtteri Bottas όπου οι κίτρινες σημαίες είχαν κάνει την εμφάνισή τους.
Ενώ η FIA ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Verstappen δήλωσε το πόδι από το γκάζι σε εκείνο το κομμάτι, ο οδηγός της Red το αρνήθηκε όταν έδωσε συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα.
Ερωτηθείς αν δήλωσε το πόδι από το γκάζι, ο Verstappen είπε:” Δεν φάνηκε σαν να το έκανε έτσι; Όχι.”.
Η Fia εξέδωσε ένα δελτίο στο 15:49 τοπική ώρα Μεξικού, επιβεβαιώνοντας ότι Ο Verstappen έχει κληθεί να δει τους αγωνιστικές για μία ” φερόμενο παραβίαση του παραρτήματος Η, άρθρο 2.4.5.1 b του διεθνούς αθλητικού κώδικα της FIA, αποτυχία επιβράδυνσης για κίτρινες σημαίες στη στροφή στην 17.”
Ο Ολλανδός δήλωσε ακόμα ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα διαγραφεί ο τελευταίος γύρος του καθώς και ο δεύτερος γρηγορότερος του εξασφαλίζει την pole position.
“Νομίζω ότι ξέρουμε τι κάνουμε. Αλλιώς δεν θα οδηγούσαμε ένα αυτοκίνητο Formula 1.” είπε o Verstappen.
“Είναι κατατακτήριες, πας για αυτό, αλλά αν θέλουν να διαγράψουν τον χρόνο τότε ας τον διαγράψουν.”
Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.