Ερωτηματικό ο κινητήρας, κλειδί ο Ricciardo

Τώρα που κάθισε η σκόνη από την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της McLaren μπορούμε να πούμε δύο πράγματα.

McLaren

Στον τομέα του σχεδιασμού,οι άνθρωποι της ομάδας έριξαν το βάρος στο πίσω μέρος καθώς ήρθε ο νέος κινητήρας της Mercedes.

Eνας κινητήρας από τον οποίο περιμένουν στο Woking αυτό που δεν τους έδωσε αυτός της Renault.

Μεγαλύτερη ιπποδύναμη και να ξεκλειδωθούν σε μεγάλο βαθμό τα καλά αεροδυναμικά στοιχεία της MCL35M.

McLaren

Τις δύο τελευταίες σεζόν ακούσαμε πάρα πολλές φορές ότι το μονοθέσιο εάν είχε ένα δυνατό μοτέρ θα διεκδικούσε νίκες.

Να λοιπόν η ευκαιρία εάν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο όπως υπερθεμάτιζαν τόσο καιρό οι μηχανικοί της ιστορικής βρετανικής ομάδας.

McLaren

Φέτος όμως μετά από καιρό η ομάδα έχει και ένα πολύ δυνατό χαρτί να ρίξει στις πίστες και το όνομα αυτού Daniel Ricciardo.

Καλός ο Sainz,ελπιδοφόρος ο Norris αλλά τώρα έρχεται ο Αυστραλός με τον αέρα της στόφας ενός μεγάλου πιλότου.

Εφτά φορές νικητής σε αγώνα,έχει την εμπειρία,την γνώση αλλά κυρίως την δίψα και την αυτοπεποίθηση για να τραβήξει την ομάδα προς την κορυφή.

Ο επικεφαλής της McLaren Αndreas Seidl τονίζει ότι δεν υπάρχει νούμερο ένα πιλότος στην ομάδα αλλά ίσως και να μπλοφάρει…

Το κλειδί για την επιτυχία περνάει μέσα από τον Ricciardo και κατά πόσο μπορεί να απογειώσει το μονοθέσιο όπως έκανε πέρυσι με αυτό της Renault.

Θα τα καταφέρει;Εμείς δεν μπορούμε να διαβάσουμε την κρυστάλλινη σφαίρα αλλά μπορούμε να κάνουμε εικασίες ότι φέτος είναι η χρονιά σκαλοπάτι…

Όπως έκανε η Mercedes πριν περίπου μια δεκαετία με τον Hamilton.Η ιστορία πολλές φορές είναι λες και βγαίνει μέσα από το φωτοτυπικό με διαφορετικούς πρωταγωνιστές όμως..

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube, Tik Tok,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS