Formula 1

Kimi Raikkonen – Θα επεκτείνει το συμβόλαιό του;

Ο Kimi Raikkonen είναι έτοιμος να επεκτείνει την καριέρα του στην Formula 1 υπογράφοντας συμβόλαιο με την Alfa Romeo για την σεζόν του 2021, σύμφωνα με το Motorsport Network.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, o Kimi Raikkonen θα ενεργοποιήσει την option στο συμβόλαιό του για επέκταση ενός χρόνου, μια κίνηση που θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και αύριο.

Ο 40χρονος είναι αυτή τη στιγμή ο γηραιότερος και πιο έμπειρος πιλότος στο grid, έχοντας κάνει ντεμπούτο στην F1 το 2001 με την Sauber.

Πίσω στην ομάδα από το Hinwil μετά από περάσματα από τις McLaren, Ferrari και Lotus, ο Φινλανδός φαίνεται έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στα 40+ του.
Kimi Raikkonen

Την Κυριακή θα είναι η 323η εκκίνησή του σε grand prix μετά την ισοφάριση του ρεκόρ του Βραζιλιάνου Rubens Barrichello στην Ρωσία πριν δύο εβδομάδες.

Ο Kimi Raikkonen είπε σχετικά με το γεγονός: “Ο χρόνος πέρασε γρήγορα, επειδή δεν μοιάζει με 20 χρόνια πριν. Προφανώς είναι αρκετός καιρός, η μισή μου ζωή. Κάτι καινούριο ξεκίνησε στη ζωή μου, και προφανώς περάσαμε 3 μέρες εκεί.”

Ο πρωταθλητής του 2007 δεν είχε την πιο πετυχημένη του σεζόν φέτος, μαζεύοντας μόνο 2 βαθμούς για την ανίσχυρη Alfa Romeo.

Το ποιός θα είναι ο ομόσταυλός του την επόμενη χρονιά βρίσκεται στον αέρα, με διάφορες διαρροές να ισχυρίζονται πως ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της F2 αυτήν την στιγμή να είναι ο πιο πιθανός για να αντικαταστήσει τον Antonio Giovinazzi.

Ωστόσο, η Ελβετική ομάδα ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το ποιός θα καθίσει στο 2ο τιμόνι.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.FacebookTwitterEmailΑνταλλαγή

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!