Κevin Magnussen – DNF λόγω έλλειψης ελαστικών

Ο Kevin Magnussen λέει ότι η Haas απέσυρε το μονοθέσιό του επειδή δεν είχαν απομείνει κατάλληλα ελαστικά για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο πιλότος της Haas, Kevin Magnussen, εκκίνησε τον αγώνα με την μαλακή γόμα. Έκανε δύο pits stops, αλλάζοντας σε χρησιμοποιημένη σκληρή γόμα και μετά σε φρέσκια γόμα. Όμως, με δέκα γύρους να απομένουν είπε στην ομάδα πως; είχε “πραγματικά μεγάλο blistering, πίσω αριστερά”.

“Αν μπορείς να φτάσεις στο τέλος είναι καλό,” είπε ο μηχανικός του Kevin Magnussen. “Εάν όχι θα πάμε σε C4 [soft].” Ωστόσο η ομάδα αποφάσισε ενάντια στο να φορέσει την soft, που κανένας άλλος, σχεδόν, οδηγός δεν φόρεσε λόγω του υψηλού ποσοστού φθοράς.

Στον Kevin Magnussen δόθηκε η οδηγία να μπει στα pits για να αποσυρθεί λίγο μετά. Μιλώντας στα media, ο Kevin Magnussen είπε πως απέσυρε το μονοθέσιό του, επειδή “δεν είχαμε άλλα ελαστικά.”

Οι κραδασμοί από το πέλμα του απέτρεψαν την Haas από το να τον αφήσει έξω με την σκληρή του γόμα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας, Guenther Steiner. “Έπρεπε να αποσύρουμε τον Kevin στο τέλος του αγώνα, καθώς υπήρχαν κραδασμοί και δεν ήμασταν σίγουροι για το πόσο άσχημα είχαν επηρρεάσει την ανάρτηση.”

O Kevin Magnussen είχε ένα προβληματικό Σαββατοκύριακο που πιστεύει ότι οφείλεται στις επισκευές που έγιναν στο μονοθέσιό του μετά την σύγκρουση με τον Alexander Albon στον προηγούμενο αγώνα.

“Το μονοθέσιο δεν απέδιδε αυτό το Σαββατοκύριακο όπως ξέρουμε ότι μπορεί να αποδώσει,” είπε ο Kevin Magnussen. “Ξέρουμε ότι μπορεί να αποδώσει, ειδικά την Κυριακή, στον αγώνα. Απλά δεν απέδιδε αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Είχαμε αυτό το ατύχημα την προηγούμενη Κυριακή και πιστεύω ότι τα μέρη που βάλαμε στο πάτωμα για αυτόν τον αγώνα, είναι παλιά μέρη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να φταίει. Στο μυαλό μου αυτό πρέπει να φταίει, δε ξέρω, επειδή το μονοθέσιο μπορεί να είναι πολύ καλύτερο από αυτό.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS