ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz Jr – Κάθε οδηγός χρειάζεται τον χρόνο του σε μία καινούργια ομάδα

Η πρόοδος του Sainz κατά την διάρκεια του στην Toro Rosso του κέρδισε μια αλλαγή θέσης στα μέσα της σεζόν για την Renault το 2017, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει την θέση του με τον Γάλλο κατασκευαστή, φεύγοντας μετά από μια ολόκληρη σεζόν όταν η Renault εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Daniel Ricciardo.

Τώρα με την τρίτη του ομάδα στην McLaren, ο Ισπανός λέει πως οι αρχικές περίοδοι της προσαρμογής για τον Ricciardo στην Renault και του Charles Leclerc στην Ferrari. Οπως επίσης το απογοητευτικό πρώτο μισό του Pierre Gasly στην Red Bull, έδειξε σαν απόδειξη τις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας στην F1.

“Είναι πολύ διαφορετικοί,”είπε ο Sainz  για τις  Toro Rosso, Renault και McLaren. “Πολύ διαφορετικά από ότι φαντάζονται οι άνθρωποι και τα μονοθέσια συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά από ότι πιστεύουν.”

“Γιαυτό πιστεύω πως βλέπεις κάθε οδηγό να χρειάζεται μερικούς αγώνες για να προσαρμοστεί σε μια ομάδα και στο μονοθέσιο. Είδαμε τον Ricciardo αυτή την χρονιά, με τον Pierre, με κάθε οδηγό που άλλαξε ομάδα…. Τον Leclerc στην αρχή της χρονιάς.”

“Χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για να ανακαλύψεις τα μυστικά και οι ομάδες λειτουργούν διαφορετικά σε όλους τους τομείς. Οπότε παίρνει χρόνο και οι άνθρωποι υποτιμούν την πόση επίδοση μπορείς να βγάλεις από ένα πακέτο όταν είσαι πάνω από έναν χρόνο εκεί.”

“Η επίδοση που έβγαζα από την Toro Rosso. Αυτό για έμενα δεν ήταν ο ηγέτης των μεσαίων ομάδων και μερικές φορές όταν ήμουν καλός στην Toro Rosso όσο ήμουν το 2016,2017, το κέρδισα μόνο από την γνώση μου στο πακέτο και πως να το εκμεταλλεύομαι.”

Sainz

“Βλέπεις τον Perez, βλέπεις τον Verstappen τώρα με την Red Bull, βλέπεις τον Hamilton με την Mercedes. Είναι η συνέπεια από το να ξοδεύουν χρόνο με την ομάδα και να ξέρουν πως να εκμεταλλεύονται το μονοθέσιο στα όρια του.”

Ο λογαριασμός των βαθμών του Sainz είναι 58 και είναι άνετα ο ηγέτης των μεσαίων ομάδων μέχρι στιγμής.

Παρολαυτα, από όρους καθαρού ρυθμού αντιμετώπισε μια αυστηρή πρόκληση από τον νεαρό συναθλητή του Lando Norris και ο Ισπανός λέει πως δεν είναι ακόμα συντονισμένος με το μονοθέσιο.

“Ξεκινάω να το γνωρίζω αρκετά καλά,” είπε. “Αλλά ακόμα νιώθω πως έχω  περισσότερο χώρο για βελτίωση και το μονοθέσιο έχει περισσότερο χώρο για βελτίωση, με τον εαυτό μου να στήνω το μονοθέσιο πιο πολύ στο στυλ μου.”

“Ακόμα προσπαθούμε πολλά πράγματα τις Παρασκευές μόνο για να δούμε πια κατεύθυνση μου αρέσει. Αλλά είναι μια αργή διαδικασία.”

“Αυτό που εννοώ είναι ζήτημα χρόνων, ξέρεις; Όσα πιο πολλά χρόνια είσαι σε μια ομάδα, πάντα μαθαίνεις κάτι για το μονοθέσιο και κάτι για την ομάδα, για τους ανθρώπους. Πως να βγάλεις από τον καθένα ξεχωριστά το κάτι παραπάνω. Νομίζω πως είναι όπως κάθε άλλη δουλειά στον κόσμο.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.


Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).